Gepost op

Thinking Day verbindt Scouts en Gidsen over de hele wereld. Die verbondenheid is groot, want er zijn zo’n 50 miljoen scouts verspreid over onze aardbol. Thinking Day is de dag waarop we samen die verbondenheid uitdragen. Dit jaar meer dan ooit terecht. Deze gedeelde identiteit en zin in engagement gaf onze scoutsbeweging een nominatie voor de nobelprijs voor vrede.

Thinking day stelt niet enkel onszelf in de belangstelling. Het is ook een dag waarop we met z’n allen stilstaan. Dit jaar denken we na over onze gedeelde waarden binnen scouting. Wat maakt scouting zo goed en welke meerwaarde geeft scouting aan onze maatschappij?

Denk vandaag eens goed na en deel wat jou een fiere fosser maakt. Wie weet overtuig je wel iemands die samen met ons het verschil wil maken.

Waarom onze FV Jan een Fiere Fosser is? Dat lees je hier:

"Ik ben sinds mijn onschuldige kinderjaren bij de scouts. Al lang dus, maar toch is het moeilijk om er de vinger op te leggen waarom ik daar zo ongelooflijk trots op ben. Waarschijnlijk omdat er niet 1 duidelijk element is.

Ik heb er technieken geleerd,
ik ben er gevormd,
ik heb er nieuwe mensen leren kennen,
ik ben er minder verlegen geworden,
ik heb er mijn liefde gevonden,
ik heb er leren genieten van de natuur
en ik heb geleerd om respect te hebben voor die omgeving en alle mensen rondom me.

Er is echter 1 iets wat mij een onvoorwaardelijke supporter van scouting maakt: Scouts biedt je op een avontuurlijke manier vriendschap voor het leven. Vriendschap die onbetaalbaar en onevenaarbaar is. En daarom zal ook ik een scout voor het leven zijn."