Open navigation menu

Vorming

Fiere Fosser, Goed gevormd!

Groeien op persoonlijk vlak en groeien als groep zijn belangrijke doelstellingen binnen onze scoutsbeweging. Daarom bieden we allerhande cursussen aan.

Waarom vorming volgen bij FOS?

Voor iedereen

FOS Open Scouting biedt heel wat vormingen aan, van een ‘Cursus Animator’ voor startende leiding tot een technische ‘Zeilcursus op Getijdenwater’. Van beginnende tot ervaren leiding, er is voor ieder wat wils.

Leren van elkaar

Op vorming kijk je verder dan je eigen eenheid. Je wisselt ervaringen uit, leert van elkaar en bouwt zo een scoutsnetwerk op. Na een vorming keer je terug met heel wat nieuwe kennis en vaardigheden die je direct kan inzetten in je eigen eenheid. Daarnaast leer je ook veel bij over jezelf en je talenten.

Onder begeleiding

Onze instructeurs begeleiden en ondersteunen deelnemers tijdens vormingsmomenten. Ze delen hun kennis en dagen deelnemers uit om te groeien. De instructeurs zorgen voor een veilige omgeving waar iedere deelnemer kan experimenteren.

Kadervorming

Animatorcursus

Deze cursus is voor seniors & startende of nieuwe leiding. De focus van de Cursus Animator ligt op het leren maken van spelen en omgaan met leden.

Lees meer

Hoofdanimatorcursus

Deze cursus is er voor meer ervaren leiding. Bij voorkeur heb je eerst de cursus animator gevolgd, maar indien je voldoende leidingservaring hebt, is dit geen vereiste.

Lees meer

Instructeurcursus

Deze cursus is voor ervaren leiding die grote fan zijn van vorming. Na deze cursus kan je zelf vormingen in elkaar steken, cursussen geven of andere leiding ondersteunen.

Lees meer

Nautische vorming

Roeien Stilstaand

De roeicursus stilstaand wordt jaarlijks georganiseerd voor beginners en gevorderden. Deze 2-daagse cursus (zaterdag tot zondag) gaat door in oktober en vindt plaats in Oostende.

Lees meer

Motor

De motorcursus wordt jaarlijks georganiseerd voor beginners en gevorderden. Deze 2-daagse cursus (zaterdag tot zondag) gaat door in oktober en vindt plaats in Oostende.

Lees meer

Zeilen Stilstaand

De Zeilcursus op Stilstaand water wordt jaarlijks georganiseerd voor beginners en gevorderden. Deze vijfdaagse cursus (vaak maandag tot vrijdag) gaat door tijdens de paasvakantie en vindt plaats in Brugge.

Lees meer

Zeilen Getijden

De Zeilcursus op Getijdenwater wordt jaarlijks georganiseerd. Deze weekcursus (doorgaans zondag tot zaterdag) gaat door tijdens de paasvakantie en is een trektocht door Nederland.

Lees meer

Vorming op maat

Cursus Stagebegeleiding

Deze cursus wordt enkel op vraag van eenheden georganiseerd. Deze vorming is een manier om stagebegeleiders te ondersteunen om zo kwalitatieve begeleiding te voorzien.

Lees meer

Eenheidsleidingscursus

De focus van de Cursus Eenheidsleiding ligt op het begeleiden van een eenheid. We verwelkomen op deze cursus ervaren leiding die actief zijn als (A)EL of binnenkort die rol zullen opnemen.

Lees meer

A La Carte

Op onze jaarlijkse workshopdag A La Carte is er een breed aanbod van workshops waartussen leiding en seniors kunnen kiezen om zo zelf hun traject samen te stellen. De aangeboden workshops zijn gebaseerd op de meest voorkomende vragen van eenheden.

Lees meer

Kvraagetaan

Noodgeval op kamp buiten de kantooruren? Bel de noodlijn op 0473 63 02 80