Open navigation menu

Steun ons

Doe nu een gift voor onze open scoutsbeweging

Samen met Friends of Scouting vzw zijn we steeds op zoek naar extra geld om projecten op te starten waar nu niet voldoende middelen voor zijn. Ook voor ons SOM-fonds (Solidariteit Op Maat) zoeken we giften. Giften van minstens 40 euro per jaar geven recht op een belastingvermindering.

Steun ons SOM-Fonds

We gebruiken je gift om financieel kwetsbare kinderen de kans te geven aan scouting te doen. Zo help je mee om financiële drempels weg te werken.

Ons doel is simpel: jaarlijks voor minstens 13.000 euro aan giften ophalen. 13.000 euro is het bedrag dat we jaarlijks nodig hebben om de vier onderdelen van SOM (Solidariteit Op Maat) te financieren. Zo kunnen we met ons SOM-initiatief iedereen die er nood aan heeft, helpen.

Solidariteit Op Maat of SOM bestaat uit:

  • SOMkort: 80% korting op lidgeld (ong. 4.750 euro)
  • SOMfonds: 40% of tot 220 euro korting op materiaal, kampen, activiteiten ... (ong. 6.250 euro)
  • SOMfonds+: financiële steun aan eenheden voor acties rond diversiteit (ong. 500 euro)
  • SOMticket: 80% korting op cursussen en andere evenementen van FOS Open Scouting (ong. 1500 euro)


Hoe doe je een gift?

Vind jij het ook belangrijk dat iedereen kan deelnemen aan scouting? Wil je FOS Open Scouting vzw financieel steunen? Doe dan een gift via onderstaande knoppen (je kan het bedrag steeds aanpassen naar eigen wens) of op het rekeningnummer BE66 2900 5081 0843 (BIC: GEBABEBB) van FOS Open Scouting vzw met vermelding: ‘GIFT'.


Giften van minstens 40 euro per jaar geven recht op een belastingvermindering. Een gift van 40 euro kost je in werkelijkheid zo slechts 22 euro. Stort u dus maandelijks een bedrag van 4 euro dan geniet u ook al van het genoemde fiscaal voordeel.

SOM-Fonds

Met SOM (Solidariteit Op Maat) verlaagt FOS Open Scouting financiële drempels voor leden en leiding die het financieel niet gemakkelijk hebben. Want scoutsverhalen zijn onbetaalbaar en voor het leven. Vind jij het ook belangrijk dat iedereen kan deelnemen aan scoutsactiviteiten?

Nieuwe eenheden

Momenteel zijn er 55 open scoutsgroepen in Vlaanderen en Brussel. Wij geloven in onze waarden en onze aanpak. En willen hiermee elk kind bereiken. Nieuwe eenheden oprichten vraagt echter heel wat tijd en geld. Draag jij jouw steentje bij?

Kleine bijdrages helpen

Doe een gift van 10€ en help samen met anderen om kinderen te laten genieten van scouting. Je kan het bedrag zelf aanpassen.

Doe een gift

Schenk een jaar lidgeldvermindering

Doe een gift van 30€ en schenk zo lidgeldvermindering aan één persoon. Via het SOM-Fonds kan een kind zo genieten van 80% korting op het normaal lidgeld.

Doe een gift

Schenk een jaar lidgeldvermindering voor twee leden

Doe een gift van 60€ en schenk zo lidgeldvermindering aan twee personen. Via het SOM-Fonds kan een kind zo genieten van 80% korting op het normaal lidgeld. Vanaf een gift van €40 per jaar heb je recht op fiscaal voordeel.

Doe een gift

Schenk een scoutsjaar

Doe een gift van 150€ en help zo een lid een volledig scoutsjaar lang. Dit voorziet in 80% korting op het lidmaatschap en 40% korting op inschrijvingsgeld voor kampen en aankoop van essentieel materiaal. Vanaf een gift van €40 per jaar heb je recht op fiscaal voordeel.

Doe een gift

SOM-bekendheid

Ken je nog mensen die FOS Open Scouting een warm hart toedragen en die mee met jou het verschil willen maken voor deze leden? Laat het weten aan Friends of Scouting, zij nemen met veel plezier contact op!

Friends of Scouting vzw

Vragen, opmerking of SOM-promomateriaal ontvangen?

Rik - Stafmedewerker beheerszaken

Contactpersoon

Nieuwe eenheden

We willen graag groeien met FOS Open Scouting want we geloven in ons verhaal. Dat verhaal willen we voor zoveel mogelijk kinderen en jongeren mogelijk maken. Groeien, dat betekent vooral nieuwe groepen opstarten. Dat kan in gemeentes waar we al actief zijn. Maar we willen dat vooral ook doen in die gemeentes waar nog geen FOS-groepen zijn.

Nieuwe groepen oprichten, dat kost veel geld. We focussen daarvoor op twee zaken:

  1. Het aanwenden van een halftijds stafmedewerker die dit traject kan begeleiden en opvolgen = 30.000 euro per jaar
  2. Opzetten van een fonds dat eenheden financieel moet helpen bij de opstart (aankoop materiaal, inkleding lokalen, grafisch werk,...) = 20.000 euro

Hoe doe je een gift?

Wil je dit project financieel steunen? Doe dan een gift via onderstaande knop (je kan het bedrag aanpassen naar wens) of op het rekeningnummer BE66 2900 5081 0843 (BIC: GEBABEBB) van FOS Open Scouting vzw met vermelding: ‘GIFT'.

Giften van minstens 40 euro per jaar geven recht op een belastingvermindering. Een gift van 40 euro kost je in werkelijkheid zo slechts 22 euro. Stort u maandelijks een bedrag van 4 euro? Dan geniet u ook al van het genoemde fiscaal voordeel.

Doe een vrije bijdrage voor dit project

Draag je de visie van onze beweging een warm hart toe? Ben je overtuigd van het belang van een levensbeschouwelijk neutrale jeugdbeweging? Moeten er meer open scoutsbewegingen zijn in dit land? Doe een gift! Ook hier zijn giften van minimaal 40 euro per jaar fiscaal aftrekbaar.

Doe nu een gift

Vragen?

Ben je geholpen met deze informatie?