Je bent hier:

Gepost op

Heb je als eenheid een overkoepelende vzw? Dan is dit een belangrijk bericht! Op 28 februari 2019 werd er een nieuwe vzw-wet goedgekeurd. Alle vzw's moeten in orde zijn met hun statuten en deze jaarlijks updaten. Misschien hoorde je het al in nieuws, verschillende vzw's krijgen boetes omdat ze niet in orde zijn. Voor de vzw's die al een boete kregen werd eenmalig uitstel verleend door de Minister van Financiën. Als zij zich tegen 1 januari 2022 in orde stellen, zouden ze de boete niet moeten betalen. De boodschap blijft in elk geval voor alle vzw's om zich zeker tegen 1 januari 2022 in orde te brengen.  Alles wat je moet weten over de UBO-Registers kan je hier vinden.

In het kort:

Steunvzw’s moeten:

  • Hun bestuurders doorgeven én jaarlijks herbevestigen (vooral dit tweede is belangrijk, want een bestuurder die je in 2020 hebt toegevoegd moet je dus in 2021 nog eens bevestigen als ‘begunstigde')
  • De nodige documenten toevoegen (kan in UBO met een knop die soms werkt en soms niet, of door pdf’s van het staatsblad te downloaden en dan in UBO terug up te loaden)

Hoe breng je dit in orde?