Je bent hier:

Wekelijkse activiteiten

Wekelijkse activiteiten zijn mogelijk voor zowel -12 als +12. Meer info op onze corona jaarwerking pagina.

Kunnen we evenementen organiseren?

Volg de regels van de horeca. Meer info op ikorganiseer.be.

Wat met onze financiën?

Maak een stand van zaken voor jullie financiën. Welke uitgaven zijn lopende, welke komen er nog? Zijn er nog voldoende inkomsten? Kunnen jullie besparen op een aantal zaken? Bekijk of het mogelijk is in jouw gemeente om een aantal financiële acties corona proof te laten doorgaan (Let op! Dit mag niet overal). In onderstaande vraag leggen we uit hoe je dit momenteel kan organiseren en waarop je moet letten.

Komen jullie in de problemen? Neem dan zeker contact op met jullie gemeente. Jeugdorganisaties met financiële problemen kunnen namelijk beroep doen op het noodfonds. Neem ook contact op met jullie eenheidsondersteuner ([email protected] of [email protected]). Dan bekijken we samen de situatie.

Mogen we financiële acties organiseren?

Ja, maar houdt rekening met de geldende regels van de samenleving. Meer info op ikorganiseer.be.

Wat met onze barwerking?

Volg hiervoor de maatregelen die gelden voor de horeca. Max. 8 personen per tafel die blijven zitten, draag een mondmasker wanneer je rondwandelt, bediening aan tafel & max. tot 1u.

Sommige ouders zien het niet zitten om lidgeld te betalen dit jaar. Wat nu?

Ga in gesprek met de ouders en bekijk samen wat mogelijk is. Zijn er financiële moeilijkheden? Overloop samen welke opties voor financiële drempelverlaging er zijn. 

Daarnaast hebben we een brief opgesteld die jullie naar ouders kunnen sturen indien nodig. In deze brief kaderen we waarom het nog steeds belangrijk is om het lidgeld te betalen. 

Wat met activiteiten voor de vrijwilligers van FOS Nationaal?

We organiseren steeds al onze activiteiten volgens de jeugdwerk maatregelen. 

Wat met het Landelijk Secretariaat?

Het landelijk secretariaat blijft tijdens kantooruren bereikbaar. We hebben ons zo georganiseerd dat we allemaal aan telewerk kunnen doen zonder onze bereikbaarheid te verliezen. Je kan ons bellen tijdens de kantooruren via 09 245 45 86 of mailen naar [email protected] 

Wij hebben iets nodig uit de FOS-Shop. Wat nu?

De FOS Shop is enkel open op woensdag van 14u tot 18u om bestellingen af te halen. Jullie kunnen alles online bestellen via fosshop.be. Pas na het ontvangen van de bevestigingsmail  kunnen jullie om de bestelling. Een mondmasker is verplicht in de FOS Shop. Gelieve ook de handen te ontsmetten bij het binnenkomen.