Spelen, rollen, lopen, springen, klimmen, vallen, kruipen, hollen, lachen, wenen … het hoort allemaal bij het groeiproces die uw kind doormaakt. Dat is niet anders binnen scouting.

De hele tijd houden de leid(st)ers een oogje in het zeil. Ze zetten alles in het werk om je kind aan het einde van de dag heelhuids terug af te leveren.

Ook de kinderen zelf krijgen hierin een verantwoordelijkheid. Van jongs af aan worden ze aangemoedigd om op een veilige manier toch het avontuur op te zoeken. Ze leren op een verantwoorde manier om te gaan met elkaar en met het materiaal.
‘Learning by doing’ is een veelgehoorde term binnen scouting. We geven onze leden vaak de ruimte en de verantwoordelijkheid om iets te proberen, en dit steeds onder een waakzaam oog.

Niemand kan echter garanderen dat er niets zal gebeuren. Maar we zetten wel alles in het werk om niets aan het toeval over te laten. Op cursussen, activiteiten en via producten van FOS Open Scouting wordt dit steeds opnieuw in de verf gezet. Veiligheid zit ingebakken in de scoutsmethode. Zo vermijden we ernstige ongevallen.

Niet gevonden wat je zoekt?