Gepost op
nieuws

Meer dan 100 (middenveld)organisaties verstuurden een open brief tegen de besparingen van culturele organisaties. FOS Open Scouting steunt de actie #vuurwerk. We doen dan ook dezelfde oproep: investeer voluit in mensen en in samen-leven!

Ook de jeugdsector krijgt te maken met een nieuwe besparingsronde. Tegenover het harde beleid van de Vlaamse Regering wil Vuurwerk licht brengen in de duisternis! Tijdens de eerste week van december komen alle middenveldorganisaties in actie tegen de besparingswoede van de Vlaamse regering… maar vooral ook voor het middenveld! We willen tonen wat we waard zijn.

FOS Open Scouting is een winstgevende organisatie. De winst die jongeren en maatschappij terugkrijgen is gigantisch. Winst? Ja! De waarde van jeugdwerk en scouting is onbetaalbaar… alle herinneringen en ervaringen die jongeren te danken hebben aan mooie momenten in de jeugdbeweging zijn onbetaalbaar! Scouting heeft én geeft enorm veel waarde. En hiervoor hebben we steun nodig van de overheid.

Daarom roepen we ook op om deze waarde te delen!
Laat weten hoe scouting jouw leven heeft bepaald!

Hoe maak jij Vuurwerk?

Op 4 december maken we lawaai: doe je uniform aan en deel jouw verhaal via een instagramstory of onder het facebookbericht met #vuurwerk en tag FOS Open Scouting. Wij verzamelen al de getuigenissen op onze story en maken op 4 december een hele dag lang #vuurwerk!

Ook offline schieten we in actie. Op woensdagnamiddag (04/12) roepen we onze eenheden op om in uniform naar de buitenspeeldag te komen. Meer info? Buitenspeeldag: Jeugd in Actie!

Daarnaast gaan we met een delegatie van FOS Open Scouting naar hét Knalmoment op 5 december. Hier toveren we het Martelaarsplein om tot één grote tentoonstelling van ons vuur en ons werk! Onze samenleving in het klein, van 15u tot 18u op het Martelaarsplein.