Je bent hier:

VERPLICHTE KAMPMELDING VANAF 3 OVERNACHTINGEN  

Een kampmelding is verplicht voor alle activiteiten die 3 overnachtingen of langer duren. Een zomerkamp moet je altijd melden. Zo zijn jullie goed verzekerd. Bovendien wil het Landelijk Secretariaat steeds alle eenheden van FOS Open Scouting kunnen bereiken op kamp. 

Online kampmelding via KEEO

Een kamp melden doe je via KEEO. Hoe je dit doet lees je op de infopagina van KEEO.  

Digitale kampvergunning

Is alles in orde? Dan keuren we de kampmelding goed. Deze goedkeuring vormt je digitale kampvergunning. Deze vergunning is het bewijs dat FOS Open Scouting achter dit kamp staat en dat de eenheid kan rekenen op de volledige dekking voorzien in de verzekeringspolis. 

Op buitenlands of varend kamp?

Ook hier doe je een kampmelding via KEEO. Na de kampmelding krijgt de kampverantwoordelijke heel wat informatie toegestuurd. We verwachten ook een uitgebreid kampprogramma. Meer info op de pagina ‘op varend kamp’ of ‘op buitenlands kamp’.  

Kampmelding Wallonië

De Waalse wetgeving verplicht elke kampverantwoordelijke om bepaalde gegevens door te spelen aan de burgemeester van de kampgemeente. Dit doe je ten laatste op de dag waarop je kamp start. Bij gemeenten met een apart kampreglement kan de meldingsdatum vroeger vallen. 

Omdat jullie voor 1 mei bij FOS Nationaal een kampmelding moeten maken met min of meer dezelfde gegevens regelt het Landelijk Secretariaat deze administratieve last voor jullie. Bij het ondertekenen van het contract vraag je aan de kampeigenaar of er bepaalde bijkomende regels gelden bij de gemeente waar jullie op kamp gaan.

Ook in Vlaanderen moeten de kampen gemeld worden bij de gemeente. De uitbater of eigenaar is daarvoor verantwoordelijk. Voor deze kampen is het niet nodig dat de eenheid of FOS Nationaal de gemeente op de hoogte brengt.