Je bent hier:

Benjamin Dalle, onze minister van jeugd, deelt zijn favoriete kamprecept.

Wij vroegen aan Benjamin Dalle met welk gerecht hij blij zou zijn op kamp. Als 'kiekefretter' - de spotnaam van Brusselaars - was er geen twijfel mogelijk: een lekkere kip met appelmoes en aardappelen.

'Kip met appelmoes' - het lievelingskampgerecht van onze minister van jeugd

Voor 10 personen:

  • 10 stuks kippenfilet
  • kippenkruiden
  • 2kg aardappelen (loskokend)
  • Appelmoes: 15 stoofappels, scheutjes appelsap, 2,5 eetlepsl suiker (OF appelmoest uit een glazen bokaal ;) ) 
  • Optioneel: 200 gr spekreepjes 
  • Boter
  • Kippenbouillon (blokjes)
  • Snuifje peper 
  • Snuifje zout 

Bereiding:

  1.  Kruid de kippenfilets met kippenkruiden en bak deze goed aan in een pan. Doe ze nadien in grote ketel, bevochtig met wat kippenbouillon en laat ze verder garen.
  2.  Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een snuifje zout. Nadien in pan goudbruin bakken met wat boter.
  3. Schil de appels en snijdt ze in stukken. Bak ze in een pan met hete boter. Giet een bodem appelsap erbij, voeg suiker toe en laat zo’n 20 minuten garen op een zacht vuur. Of warm de glazen potten appelmoes op in een kookpot
  4. Geniet!

Niet gevonden wat je zoekt?

Zoeken