FOS Open Scouting in een internationale omgeving

FOS Open Scouting is deel van een internationale scoutscommunity. Door ontmoetingen op Belgisch en internationaal niveau kunnen we onze blik verruimen.

Scouting in België

België telt maar liefst vijf verschillende scoutskoepels:

• FOS Open Scouting
  • Scouts en Gidsen Vlaanderen
  • Les Scouts et Guides Pluralistes
  • Les Scouts
  • Les Guides

Hoewel deze vijf Vlaamse en Waalse bewegingen elk hun eigen identiteit kennen, werken we op regelmatige basis samen onder de noemer GSB. Guiding en Scouting Belgium is het overkoepelend scouting-orgaan van België. Samen werken we acties uit, organiseren we de deelname aan internationale evenementen en kampen (denk bv. aan de Jamboree) en bespreken we de tendensen en strategieën van scouting in Europa en wereldwijd.

Scouting en de rest van de wereld

FOS Open Scouting is, samen met meer dan 300 andere scoutskoepels wereldwijd, aangesloten bij de wereldbewegingen WOSM en WAGGGS. WOSM - World Organization of the Scout Movement en WAGGGS - World Asscoction of Girl Guides en Girl Scouts tellen samen ongeveer 50 miljoen leden. Ze zijn er in de eerste plaats om al die scouts en gidsen te verenigen, vertegenwoordigen en ondersteunen.

Internationaal Commissaris

Om impact te hebben op het Belgische, Europese en wereldbeleid, telt FOS Open Scouting 2 internationaal commissarissen (IC’s). Zij vertegenwoordigen onze organisatie op nationaal en internationaal niveau. Ze vormen de brug tussen FOS Open Scouting, GSB en de wereldbewegingen. Zij laten de stem van FOS Open Scouting horen. Daarnaast proberen ze het werk van de wereldbewegingen tot bij onze lokale groepen te brengen.

Onze IC's: Moeriki en Pica

Niet gevonden wat je zoekt?