×
Let op: Om de gebruikservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Beheerscommissie

De Beheerscommissie werkt in functie van het Federaal Bestuur. In haar schoot heeft ze een aantal werkgroepen. Sommige daarvan zijn vast. Zo zal je altijd een werkgroep Financiën hebben, en ook logistieke ondersteuning is vermoedelijk een blijvende noodzaak. Andere teams zijn tijdelijker van aard. Ze ontstaan vanuit een specifiek probleem of een maatschappelijke nood. Eenmaal de werkgroep het werk achter de rug heeft, ligt er ofwel een afgewerkt product (bvb. een goed werkende ledenadministratie), of is het aan de Beleidscommissie & Federaal Bestuur om er de absolute zegen en dito gedragenheid aan te geven (bvb. een fundraisingproject). 

Momenteel bevat de Beheerscommissie vijf werkgroepen & 1 ploeg:  Algemeen Reglement, kwaliteitszorg, financiën, logistiek, ICT & ploeg Communicatie

 

Algemeen Reglement

In 2005 kreeg FOS Open Scouting een nieuwe structuur. Het Algemeen Reglement is op deze oude structuur gebaseerd en moet dus logischerwijs mee aangepast worden.

In dit reglement worden de spelregels van onze organisatie uitgelegd: wie is aan wie verantwoording verschuldigd, hoe worden mensen verkozen, wat zijn de verantwoordelijkheden van de diverse functies, etc. Het een en ander moet worden herschreven op basis van onze nieuwe structuur, en anderzijds ook op basis van nieuwe trends die zich binnen onze eenheden ontwikkeld hebben op gebied van eenheidsmanagement. Dit project wordt in verschillende fases aangepakt. 

Kwaliteitszorg

Tevredenheid en kwaliteit zijn belangrijke aandachtspunten voor onze werking. Het heeft immers geen zin om lidgelden en moeizaam bijeengespaarde subsidies te investeren in projecten die achteraf niet blijken te deugen. Ook van de diensten die het Landelijk Secretariaat levert willen we een zo hoog mogelijke kwaliteit en tevredenheid van de gebruikers. Om onze nationale structuur en het Landelijk Secretariaat hierin te ondersteunen is een klein team gestart met het in kaart brengen van diverse kwaliteitssystemen. 

Fincanciën

De werkgroep financiën bestaat uit de Penningmeester van FOS Open Scouting, enkele specialisten in geldzaken en def stafmedewerker Bestuurszaken. Op regelmatige tijdstippen komt deze werkgroep samen om de financiën van FOS op de voet te volgen, begrotingen op te maken, besparingsrondes door te voeren en alles wat met de centen van FOS te maken heeft.

Logistiek

De ploeg logistiek zet de logistieke kant van alle FOS-evenementen op poten en beheert al het logistieke FOS-materiaal.

ICT

De werkgroep ICT zet zich in om niet enkel op nationaal vlak (intranet) mee te zijn met de digitalisering van de wereld, maar ook op eenheidsvlak (Keeo). Heb je interesse om projecten uit te werken, nieuwe projecten aan te bevelen of om gewoon jouw kennis over ICT te delen, dan zit je hier goed.

Ploeg Communicatie

Ploeg communicatie zorgt ervoor dat het communicatiebeleid in de praktijk wordt gezet. De ploegleden houden de communicatiekanalen, doelgroepen, imago, identiteit, opportuniteit, ... in het oog. De stafmedewerker Communicatie zet alles om in de praktijk.

 

Belangstelling voor een van deze thema’s of heb je een ander geniaal idee? Tof, want we zijn altijd op zoek naar verlichte en enthousiaste geesten. Spreek gerust de coördinator aan op een van de nationale activiteiten of stuur een mailtje naar rik@fos.be

 

 

FOS Open Scouting online

Thuis in de virtuele wereld. Je kan ons vinden op …

 

WOSM

WOSMWorld Organization of the Scout Movement, de wereldbeweging opgericht door Lord Baden-Powell. 
Meer over WOSM

WAGGGS

WAGGGSWorld Association for Girl Guides and Girl Scouts, de wereldbeweging opgericht door Lady Powell. 
Meer over WAGGGS

FOSwiki

De FOSwiki is onze online kenniskoekentrommel: vol lekkers om van te eten, maar waar je ook je eigen kennis kwijt kan.
Ga naar de FOSwiki

FOS-Shop

De winkel voor al je FOS-basics van uniform tot gamel, maar ook met buitenleven-must-have’s in de rekken. Open op woensdag (14-18u)!

Ga naar de shop