Vacature jamboreeploeg

Zin in een groot avontuur? Lees dan zeker verder!

In 2019 is het weer zover en wordt er naar 4-jaarlijkse gewoonte een Wereldjamboree georganiseerd. Tijdens dit groot internationale scoutskamp zullen 40.000 scouts en gidsen uit 160 landen hun tenten opslaan. Deze editie wordt georganiseerd door de scouts- en gidsenassociaties van 3(!) landen: Mexico, Verenigde Staten en Canada en zal doorgaan van 22 juli tot 2 augustus in West-Virginia. We verwachten dat er vanuit België enkele honderden scouts en gidsen zullen vertrekken voor deze 24e editie van de World Scout Jamboree (http://www.jamboree2019.be).

Met alle vijf Belgische scouts- en gidsenorganisaties van GSB (Gidsen- en Scoutsbeweging in België) vormen we opnieuw één Belgisch contingent: Les Scouts, Scouts & Gidsen Vlaanderen, FOS Open Scouting, Scouts & Guides Pluralistes en Guides Catholiques de Belgique. GSB heeft de organisatie aangevat met een algemeen coördinatieteam, de « Kern » geheten. De Kern bestaat idealiter uit vijf personen (één per associatie), die de opstart van het Contingent Management Team (CMT) verzekeren. Het CMT, ook wel de Jamboreeploeg genoemd, zal de organisatie van het jamboreeproject op zich nemen. We starten zo’n twee jaar op voorhand. De ploeg wordt naarmate het project vordert versterkt al naargelang de noden van het CMT.

Om het jamboreeproject in goede banen te leiden, zijn de taken in een aantal werkgroepen ingedeeld. Een CMT’er is iemand die verantwoordelijk is voor het succesvol realiseren van zijn/haar werkgroep en tevens overkoepelend met de andere werkgroepen overlegt. Initieel zal je zelf instaan voor het uitvoeren van de noodzakelijke taken, het opvolgen van timing en budgetten. In de loop van de voorbereidende weekends wordt je werkgroep groter en zullen de leiding en het internationaal service team een werkgroep kiezen en deze versterken. Binnen je werkgroep zal je taak dan meer evolueren naar het aansturen van je werkgroep.

Heb je kennis in één van deze vakdomeinen? Wil je je vrije tijd spenderen aan een mooi project en een fijne uitdaging? Wil je samen met anderen meewerken aan het jamboreeproject? Wil je graag deel uitmaken van een werkgroep, maar deze vooral ook in goede banen leiden en een trekkersrol op je nemen?

Schrijf dan een korte motivatiebrief en vermeldt de naam van drie werkgroepen waarvan je wenst deel uit te maken (in volgorde van jouw voorkeur). De motivatiebrief en je scouts-CV stuur je voor 1 oktober 2017 naar ic@fos.be. Op 7 oktober 2017 komen we met alle kandidaten samen voor een eerste kennismaking en om het jamboreeproject toe te lichten. Houdt deze datum dus alvast vrij in je agenda.

Meer info vind je in deze brief!