×
Let op: Om de gebruikservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Internationale kampen

Als het woord scouting valt, dan is het begrip ‘Jamboree’ nooit veraf. Het beeld van tienduizenden scouts en gidsen van over de hele wereld die samen naar 1 plek afzakken, roept bij heel veel mensen beelden & emoties op.

Maar de Wereldjamboree is slechts het begin. Zowel WOSM, WAGGGS als afzonderlijke federaties organiseren met de regelmaat van de klok internationale bijeenkomsten of kampen. De Internationaal Commissarissen of kortweg IC's van FOS Open Scouting maken hieronder een selectie van de uitnodigingen dat ze binnen krijgen. Ook op de site van onze ploeg TIBO vind je heel wat info rond deze kampen. Deze lijst zal doorheen de tijd dus organisch aangroeien met evenementen van allerlei slag. Een selectie dus, want we passen meteen een bepaalde kwaliteitstoets toe op de evenementen die binnen stromen. De IC's van FOS Open Scouting filteren er voor jou en je eenheid de meest interessante uit!

Selectie internationale evenementen

Heb je vragen over één van onderstaande evenementen? Mail dan naar internationaal@fos.be en onze Internationale Commissarissen geven je een passend antwoord.

 


World Scout Moot (IJsland) 2017

 • Wanneer: van 25 juli - 2 augustus 2017 
 • Waar: Ijsland
 • Wat: de World Scout Moot is een internationaal kamp voor alle scouts tussen 18 en 25 jaar. Net zoals een jamboree, wordt dit kamp om de 4 jaar georganiseerd. Er verzamelen zich meer dan 5000 scouts uit 100 verschillende landen. Je komt terecht in een internationale patrouille waarvan maximum 2 personen dezelfde nationaliteit hebben. Het kamp start met een grote openingsceremonie. Daarna trekken de verschillende patrouilles er 4 dagen op uit. In het laatste deel van het kamp komt iedereen opnieuw samen om deel te nemen aan buitenactiviteiten, culturele activiteiten, workshops, kampvuurmomenten.... en de uiteindelijke slotceremonie. 
 • Voor wie: seniors en leiding (iedereen geboren tussen 2 augustus 1991 en 25 juli 1999)
 • Meer informatie: vind je hier en op officële website 


World Scout Jamboree Mexico/USA/Canada 2019

 • Wanneer: van 22 juli tot 2 augustus 2019
 • Waar: West Virginia, Verenigde Staten
 • Wat: Het concept Jamboree heeft wellicht niet veel uitleg nodig, maar voor de zekerheid: De wereldjamboree is hét internationaal kamp bij uitstek. Alle scouts en gidsen tussen 14 en 17 jaar zijn welkom als deelnemer. Daarnaast kan je ook als IST'er (begeleider) mee. Dit kamp wordt om de vier jaar georganiseerd en vindt telkens plaats in een ander land. Je ontmoet er 40.000 scouts van over heel de wereld. Beeld je maar eens in!
  In 2019 verzamelen die 40.000 scouts in een heus avonturenpark in West Viriginia, waanr alles zal draaien rond het thema 'Unlock a New World'. Ook voor deze editie zal er een Belgisch contingent deelnemen. Meer info hieromtrent zal binnenkort online te zien zijn!
 • Meer informatie: vind je op de officiële website

Roverway 2018

 • Wat: Dit is een Internationaal avontuur voor scouts en gidsen van 16 tot 22 jaar. Een buitenkansje om eens zo dicht bij de deur van een internationaal kamp te proeven! Ongeveer 3000 scouts van over gans de wereld verdelen zich in teams. Elk team gaat op pad volgens een thema dat je kan kiezen (cultuur, sport,...). Het pad eindigt uiteindelijk in Zeewolde waar alle teams samenkomen om daar nog een aantal dagen samen te blijven.
 • Waar: Nederland
 • Wanneer: Van 23 juli tot en met 2 augustus 2018
 • Meer informatie vind je op www.roverway2018.nl

INTERCAMP 2018

 

 • Wat: Intercamp is een internationaal Europees kamp dat elk jaar doorgaat voor 3000 deelnemers. Het programma is steeds verschillend en wordt voorzien door het organiserende land. Dat organiserende land komt uit een poule van 8 en wisselt elk jaar. Die 8 landen zijn België, USA, Groot-Brittanië, Canada, Nederland, Frankrijk, Duitsland en Tsjechië!
 • Waar: België (Jawel!)
 • Wanneer: de maand mei (preciese datum volgt later)
 • Meer info via www.intercamp.info

 

Vrijwilligerswerk in the UK 

Wil je graag een aantal maanden in the UK vertoeven? Benieuwd naar de werking van een scoutscentrum? Dan hebben wij goed nieuws, want de scoutscentra van the UK zijn op zoek naar een aantal enthousiaste vrijwilligers uit heel Europa

 • Wat zou het takenpakket inhouden? Tijdens je verblijf help je bij alle aspecten van het scoutscentrum: gasten inchecken, een kajaksessie begeleiden, de verblijven kuisen of een spel met 50 deelnemers begeleiden,...
 • Wat wordt voorzien voor jou? Tijdens je verblijf krijg je eten en onderdak, een uniform, wat zakgeld en de nodige trainingen.
 • Hoe lang rekenen ze op je hulp? Je kan ervoor kiezen om je voor 3, 5,8 of 12 maanden te engageren.
 • Meer info vind je in deze flyer
 • Geïnteresseerd? Stuur dan een mailtje naar internationaal@fos.be

 

Meer weten over scouting & guiding in de wereld? Neem dan hier een kijkje en lees meer over internationale & buitenlandse kampen, de mogelijkheden die scouting & guiding bieden om zelf een stapje in de wereld te zetten, of waarom niet: de wereld in huis te halen!

FOS Open Scouting online

Thuis in de virtuele wereld. Je kan ons vinden op …

 

WOSM

WOSMWorld Organization of the Scout Movement, de wereldbeweging opgericht door Lord Baden-Powell. 
Meer over WOSM

WAGGGS

WAGGGSWorld Association for Girl Guides and Girl Scouts, de wereldbeweging opgericht door Lady Powell. 
Meer over WAGGGS

FOSwiki

De FOSwiki is onze online kenniskoekentrommel: vol lekkers om van te eten, maar waar je ook je eigen kennis kwijt kan.
Ga naar de FOSwiki

FOS-Shop

De winkel voor al je FOS-basics van uniform tot gamel, maar ook met buitenleven-must-have’s in de rekken. Open op woensdag (14-18u)!

Ga naar de shop