50 jaar FOS Open Scouting

Toeters! Bellen! Confetti!

2016 zal voor altijd het jaar zijn dat FOS Open Scouting 50 jaar bestond. En daar zijn we trots op. We hebben een hele weg afgelegd sinds het ontstaan van de Federatie voor Open Scoutisme en onze Waalse tegenhanger uit de Boy Scouts Belgium in 1966.

Dat eigen discours was niet mogelijk zonder het onuitputtelijke engagement van heel wat ‘Fossers’ in die 50 jaar. Ook vandaag en in de toekomst zijn scouts en gidsen met een hart voor FOS Open Scouting de vurige kern van onze federatie. Het was dan ook een eenvoudige keuze om 2016 volledig in het teken te zetten van onze verjaardag.

Er waren 4 momenten waarop we ons 50-jarig bestaan in de verf hebben gezet.

Jubilé // zaterdag 19 maart 2016

FOS Open Scouting organiseert een feestelijk moment met vooruit- en terugblik op deze zaterdagnamiddag na de Algemene Vergadering. Gedurende de receptie met een uitgebreide tentoonstelling verwelkomen we jong en oud die in een dicht of ver verleden provinciaal of nationaal actief waren. Speeches van Tim onze voorzitter, Pieter onze FV en Daniël Termont de burgemeester van Gent maakten er een speciaal, mooi en memorabel moment van!

De avond werd afgesloten met een feestelijk en royaal diner. Wat een reünie!

FOSonfire // 4 januari - 20 maart

In januari 2016 barstte de strijd los. We starten ons feestjaar meteen goed. Want vanaf januari houdt FOS Open Scouting alle eenheden warm met een geweldige wedstrijd. Kan jouw kamp de temperatuur ferm opdrijven? Of slagen alle eenheden er samen in om het vuur aan de schenen te leggen bij FOS nationaal? Dit alles werd beslist tijdens 5 spannende levels.

Hoe die wedstrijd is uitgedraaid, vind je terug op www.fosonfire.be.

Grote Picknick // zaterdag 16 april 2016

Na afloop van FOSonFire was het tijd om de strijdbijl te begraven. Samen vierden we de overwinning én ons 50-jarige bestaan met een grootse picknick op zaterdag 16 april 2016. Die ging tegelijktertijd in alle provincies door, waardoor Vlaanderen even en volkomen terecht blauw kleurde! Dat is ook te zien op al het beeldmateriaal dat je hier kan terugvinden.

Saamdagen // 23 tot 25 september 2016

Last but not least: Ons jaarlijks nationaal startmoment voor alle leid(st)ers van FOS Open Scouting werd in een gouden verjaardagsjasje gestoken. Speciaal voor het jubileumjaar werd alles afgestemd op een historisch verjaardagsfeest. Fos Open Scouting leeft meer dan ooit, en dat zullen ze geweten hebben! Geniet nog na met deze aftermovie: