Je bent hier:

Gepost op

Er is nog geen beslissing genomen over de zomerkampen. De impact op de zomer is sterk afhankelijk van hoe de curve evolueert. Anders dan bij massa-evenementen kunnen we de meeste kosten uitstellen. Op vraag van de jeugdwerksector is gekozen om niet te snel te beslissen. Wij houden jullie op de hoogte van eventuele van verdere ontwikkelingen.

Op dit moment dromen we nog steeds van zomerkampen. Blijf in uw kot en volg het advies van de experts op. 

Vanuit FOS Nationaal roepen we de eenheden op om solidair te zijn met iedereen én omgekeerd. Deze crisis heeft niet alleen impact op het jeugdwerk maar ook op vele andere sectoren, bedrijven en organisaties. Ga in gesprek met elkaar alvorens drastische en/of juridische stappen te ondernemen.

Wat met de kampvoorbereidingen?

Momenteel gaan we ervan dat jullie de kampvoorbereidingen verder kunnen zetten. Hoewel het zeker geen kwaad kan om:

  • de annuleringsvoorwaarden te checken van reeds afgesloten contracten (verblijf, vervoer, leveranciers...). Zo kan je rekening houden met bepaalde termijnen.
  • te bekijken of nieuwe contracten en reserveringen kunnen wachten. Je kan met de leverancier of maatschappij onderlinge afspraken maken of een optie nemen tot er meer nieuws is. Zet die onderlinge afspraken op papier zodat het duidelijk is voor beide partijen.
  • om betalingen nog even uit te stellen.

Vanuit FOS Nationaal roepen wij ouders op om solidair te zijn met de eenheid. Als iedereen zijn reeds betaalde kampgelden terugvraagt komen alle lasten bij de eenheid terecht. Bekijk met de eenheid hoe jullie deze kosten kunnen verdelen door bijvoorbeeld de reeds betaalde kampgelden voor de helft terug te storten of het zomerkamp goedkoper aan te bieden.

Wat met buitenlandse zomerkampen?

We kunnen niets met zekerheid zeggen en wachten  de officiële maatregelen af. Mogelijk houden heel wat Europese landen hun grenzen nog een tijd lang dicht. Maak geen nieuwe boekingen of reservaties. Zo voorkom je bijkomende kosten.  

Annuleer zelf niets. Als je annuleert zonder een overheidsmaatregel dan draait de eenheid op voor de volledige kost. Je wacht beter nog even af. Bekijk wel de annuleringsvoorwaarden van gemaakte reserveringen. Is omboeken mogelijk? Hoe en wanneer mag je een terugbetaling verwachten? ... 

Niets houdt jullie tegen om inhoudelijke plannen te maken: activiteiten en prijzen opzoeken, een spel uitwerken, een tocht uitstippelen, de benodigdheden oplijsten, een financieel plan opstellen… Zonder vooruit te lopen op de zaken kan je alternatieven voor jullie buitenlands kamp bedenken. Kunnen jullie bij het binnenlands kamp van jullie eenheid aansluiten? Zijn er andere binnenlandse opties? Werk voor beide scenario’s een plan uit. Zo geef je jouw leden met zekerheid een onvergetelijke zomer! 

Hebben jullie nog vragen? 

Dan kan je steeds bij de eenheidsondersteuners terecht! [email protected] en [email protected]

Voor de buitenlandse kampen bij: [email protected]