Je bent hier:

Gepost op

We doen het samen
Op jullie manier

We zitten in een bijzondere periode. Sinds maart ziet onze werkelijkheid er anders uit dan we gewoon zijn. We staan voor een uitdaging om te leven met een virus dat onze gekende, vrije manier van leven grondig verstoort. Maar uitdagingen gaan we aan! Onze eenheden nemen het heft in handen. Ze stelden een grote veerkracht tentoon en gingen zeer goed om met deze situatie. We mogen dan ook oprecht zeggen dat we trots zijn. 

Het coronavirus heeft een grote impact op alle facetten van onze samenleving. Ook kinderen en jongeren voelen dit aan. Sinds het begin van de coronacrisis gingen onze eenheden aan de slag om hun leden perspectief te geven. Ze schenken kinderen en jongeren de vrije tijd die ze verdienen. Vaak ook met een bijzondere aandacht voor de meest kwetsbare jongeren.  

Ook tijdens deze nieuwe ‘lockdown’ merken we dezelfde inspanningen van eenheden. Sommige eenheden nemen de moeilijke maar moedige beslissing om de werking volledig stop te zetten en een waardig online alternatief te voorzien. Andere eenheden blijven met hun jongere takken actief. Als koepelorganisatie steunen we beide manieren van werken onvoorwaardelijk. Want onze eenheden maken die keuze op een bedachtzame en verantwoordelijke manier. Onze eenheden zorgen voor een verbondenheid tijdens het leven op afstand. 

We willen de voltallige leiding van FOS Open Scouting dan ook enorm bedanken voor deze inzet. We weten dat het niet altijd evident is. Het aanbod voor jullie valt grotendeels weg. Leidinggeven is niet enkel elke week de groep kinderen en jongeren animeren. Leiding geven is ook leiding zijn. De gezellige momenten na de activiteit, de leidingsweekends, leefweken, de vele scoutsfuiven … het is niet eenvoudig … Daarom zijn we des te meer trots op hen.  

Hou daarom steeds in het achterhoofd: het komt terug! Het engagement dat jullie nu opnemen, dat nemen jullie op voor de eenheid en jullie leden maar ook voor de samenleving. Jullie geven perspectief aan kinderen en jongeren. En dat geeft hen de kracht om nog wat door te bijten om samen het virus te verslaan. En dat engagement gaan we ooit wel eens fysiek vieren! Blijf elkaar tot dan ook online ontmoeten. Bel eens met elkaar! Speel een online quiz met de leiding of een online weerwolvenspel. 

Een scout houdt vol. Samen.