Gepost op

Op Thinking Day vieren we dat we fiere fossers, echte scouts zijn. Verbondenheid, vriendschap, ervaringen en avontuur staan vandaag centraal. Meer dan 50 miljoen scouts van over de hele wereld staan op deze dag stil bij hun rol als echte scout: ‘Try and leave this world a litte better than you found it’.

Wat maakt jou een fiere fosser? Een echte scout?

Onze FV Jan beantwoordt die vraag met plezier.

"Ik ben sinds mijn onschuldige kinderjaren bij de scouts. Al lang dus, maar toch is het moeilijk om er de vinger op te leggen waarom ik daar zo ongelooflijk trots op ben. Waarschijnlijk omdat er niet 1 duidelijk element is.

Ik heb er technieken geleerd,
ik ben er gevormd,
ik heb er nieuwe mensen leren kennen,
ik ben er minder verlegen geworden,
ik heb er mijn liefde gevonden,
ik heb er leren genieten van de natuur
en ik heb geleerd om respect te hebben voor die omgeving en alle mensen rondom me.

Er is echter 1 iets wat mij een onvoorwaardelijke supporter van scouting maakt: Scouts biedt je op een avontuurlijke manier vriendschap voor het leven. Vriendschap die onbetaalbaar en onevenaarbaar is. En daarom zal ook ik een scout voor het leven zijn."

Laat je inspireren.