Je bent hier:

Gepost op

Een nieuw scoutsjaar staat voor de deur. Hier hoort veel plan- en voorbereidingswerk bij. Om jullie te helpen hebben we alle nuttige informatie samengevoegd tot een planpakket. Neem de inhoud zeker mee naar de eenheid en laat de leidingsploeg de publicaties bekijken tijdens de eerste eenheidsraad. Deze bundel zit boordevol informatie om jullie als eenheid te ondersteunen. 

Hier alvast de 6 belangrijke zaken uit het startpakket: 

De plantool

In het startpakket vinden jullie 5 planners en enkele rolletjes washi-tape. Er is een plantool voor elke tak. Laat de leidingsploeg brainstormen over de ideale jaarplanning. Waar past het eetfestijn? Waar gaan we een teambuilding met de leidingsploeg plannen …

Zorg ervoor dat de activiteiten gespreid zijn over het volledige jaar. Maak gebruik van symbolen en verschillende kleuren om zo een goed overzicht te krijgen. Daarnaast kunnen jullie ook brainstormen over een bucketlist en zaken die jullie graag willen doen tijdens het scoutsjaar. Sta elke maand ook even stil bij het aanbod: hoe waren de activiteiten? Kunnen we volgend jaar enkele zaken behouden of verbeteren? …  

Willen jullie extra planners bestellen? Mail naar [email protected]. De planners worden CO2-neutraal geprint op duurzaam papier. Indien jullie ze niet gebruiken is de achterkant het ideale formaat voor een mooi spelbord.  

Vormingsaanbod

Geef de poster met het vormingsaanbod een plaats op jullie lokaal en maak de leidingsploeg warm om op vorming te gaan. 

Proeven van vorming en zo je groeipotentieel ontdekken: dat vinden we als scoutsbeweging heel belangrijk. Door elke week leiding te geven leer je gewoon door het te doen. Onze leden leren dan weer van elkaar en van jullie. Learning by doing: we like. Wie meer bagage wil en sneller wil groeien, kan mee op een van de vele cursussen van FOS Open Scouting. 

Speciaal voor scouts & gidsen uit een seascoutseenheid organiseert de Vloot een aantal cursussen rond roeien en zeilen op stilstaand & getijden water. 

Financiële tool

Geef een nieuwe wind aan jullie financiële acties. Ploeg Internationaal geeft jullie een waaier aan financiële acties. Voornamelijk voor het financieren van het buitenlands kamp van de seniors. Maar zeker ook bruikbaar voor andere takken. 

Checklist voor KEEO 

Op 1 september start een nieuw scoutsjaar. We verwachten dat jouw eenheid dan de ledenadministratie aanpakt. Het scoutsjaar begint steeds met een massa aan nieuwe en oude informatie die je moet controleren, verwerken en aanpassen. KEEO is er om dit gestructureerd te laten verlopen. In de startbundel vinden jullie een checklist voor KEEO. Pak meteen je nieuwe leidingsploeg aan. 

Jaarthema 

Elk jaar zetten we een bepaald thema in de kijker. Ontdek snel het jaarthema. We dagen jullie uit om met het jaarthema aan de slag te gaan. De badges zijn ondertussen verkrijgbaar bij de FOS-Shop. Willen jullie extra posters bestellen? Mail dan naar [email protected]

Flyer infomoment eenheidsondersteuning.  

Kom met de eenheidsleiding naar het infomoment eenheidsondersteuning. En je hoeft helemaal niet ver te gaan: het infomoment gaat dit jaar digitaal door.  

Onze nationaal vrijwilligers en stafmedewerkers geven korte sessies over uiteenlopende thema’s. Hét moment om FOS Open Scouting te leren kennen en veel informatie te verzamelen voor jullie eenheid! Je kan inpikken en weggaan wanneer je wil.