Je bent hier:

Gepost op

Vanuit de jeugdbewegingen zijn we ontgoocheld over de communicatie van afgelopen dinsdag. Jongeren kregen tussen de regels door de boodschap dat er dit weekend meer mogelijk is voor +12 jarigen. Nu blijkt dat de regels pas gelden vanaf 1 februari.

Tienduizenden jongeren kregen hoop en perspectief om op een veilige en verantwoorde manier samen te komen in de jeugdbeweging. Dat was ook noodzakelijk.

Onze enthousiaste leidingsploeg staat klaar om vanaf dit weekend leuke, ontspannende activiteiten te organiseren voor +12. Ze nemen hun verantwoordelijkheid en organiseerden zich in sneltempo, want dat kunnen ze. Eindelijk kregen we wat positief nieuws.

Ondanks de vraag vanuit virologen om het snel toe te passen zijn die jongeren opnieuw de pineut. Het blijkt dan toch niet mogelijk te zijn vanaf dit weekend.

We zijn erg ontgoocheld in deze manier van besluitvorming en de chaotische communicatie die vooral het beeld schiep dat alles in kannen en kruiken was. Dit is een klap in het gezicht van de tieners én de leiding die al maanden wachten op perspectief.

We nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en volgen het virologisch advies. Daarom roepen we al onze groepen op om dit weekend enkel met -12 jarigen samen te komen in groepjes van 10. We vragen met pijn in het hart aan onze oudere leden om nog niet samen te komen. Doordat dit besluit nog niet gepubliceerd is, zullen de activiteiten ook niet verzekerd zijn.

We hopen dat tieners  (+12) nu echt serieus genomen worden. Laat hen vanaf volgende week genieten van een langverwacht lichtpuntje: de wekelijkse jeugdwerkactiviteiten!