Je bent hier:

Gepost op

Liefste leiding & eenheidsleiding,

2020 was geen makkelijk jaar. We zijn enorm trots dat jullie alle corona-obstakels zo goed hebben doorstaan. Graag willen we jullie hiervoor bedanken!

Jullie hebben wel wat ontspanning verdiend! Daarom verwennen we jullie graag met een workshop of teambuilding!

Hoe werkt het?

  • Check de onderstaande lijst en selecteer een top 3. Sommige partners kunnen de workshops slechts een aantal keer aanbieden. We proberen achteraf de puzzel zo goed mogelijk te maken.
  • Vul het inschrijvingsformulier in. Opgelet we aanvaarden slechts 1 aanvraag per eenheid! De workshops kunnen ingepland worden tot en met augustus 2021.
  • Inschrijven kan tot en met 9 december, wees er dus op tijd bij.
  • FOS Nationaal maakt nadien de puzzel en voorziet een bon voor elke eenheid.
  • Hou je mailbox in de gaten. Je krijgt de bon via mail toegestuurd met de contactgegevens van de externe partner.
  • Nadien neem je zelf contact op met deze partner om de datum, het uur, aantal deelnemers en de locatie vast te leggen.

Ps. Sommige workshops worden zowel online als offline georganiseerd. Kiezen jullie een offline activiteit dan plannen jullie deze best pas volgend jaar in.

En dan nu … KIEZEN MAAR!

 

 

Mentaal welzijn

Dromenvangers

Min. 10 deelnemers - Max. 30 deelnemers - Op locatie 

Jouw frustraties, prioriteiten, energiebronnen & motivatie? We staan er uitgebreid bij stil en nemen ze onder de loop. We brengen jongeren samen, inspireren elkaar, verfijnen elkaars dromen en zoeken uit hoe we hier concreet mee verder kunnen gaan.

Pestpreventie voor begeleiders 

Min. 10 deelnemers - Max. 25 deelnemers - Op locatie

Tijdens deze workshop leer je pestgedrag herkennen, krijg je inzicht in het belang van pestpreventie én maak je kennis met de Schwung!-aanpak van Pimento. 

Omgaan met sexting

Min. 10 deelnemers - Max. 25 deelnemers - Op locatie

Wat is het verschil tussen experimenteergedrag en grensoverschrijdende sexting? Hoe reageer je erop? Je krijgt achtergrondinformatie en werkvormen waarmee je sexting en online seksualiteit ter sprake kan brengen in jouw groep. 

Communicatie en diversiteit

Meet the parents 

Max. 30 deelnemers - Op locatie of online

Een speels reflectie-instrument voor begeleiders in het jeugdwerk over contact en communicatie met ouders. Deze tool laat je samen zoeken naar hoe je jeugdwerking meer toegankelijk kan worden voor ouders en hoe je een positieve relatie met hen kan uitbouwen. 

Open blik op diversiteit - intercultureel spel

Max. 30 deelnemers - Op locatie of online 

Breng via spel het gesprek over diversiteit op gang in je eenheid. In deze workshop worden de deelnemers zich bewust van de diversiteit in de organisatie, om er op een constructieve manier mee aan de slag te gaan. 

Diversiteit is er altijd

Min. 5 deelnemers - Max. 10 deelnemers -  Online

Min. 10 deelnemers - Max. 25 deelnemers - Op locatie

Diversiteit zit in kleine en grote dingen. De ene jongen wil liever een meisje zijn, de andere zit in een rolstoel of heeft autisme. Deze sessie gaat over drempels verlagen en kleine aanpassingen die voor iedereen werken. 

Hoe reageer je op haatspraak? 

Min. 8 deelnemers - Max. 25 deelnemers - Op locatie of online 

"Vuile homo", "Alle moslims zijn terroristen". Kom jij met je eenheid ook in aanraking met haatspraak op sociale media of daarbuiten? In deze workshop leer je hoe je kan reageren op haatspraak. Hoe je de jongeren van je groep kan versterken in het reageren en hoe je als eenheid samen iets kan ondernemen. 

Omgaan met deugnieterij

Min. 10 deelnemers - Max. 25 deelnemers - Op locatie 

Aandacht vragen door te huilen, nooit eens stilzitten, anderen pijn doen, alle aandacht naar zichzelf trekken ... Hoe ga je als begeleider om met dit storend gedrag? In deze workshop gaan we aan de slag met dit thema en bekijken hoe we zo'n gedrag positief kunnen ombuigen. 

 

Spelen

Met afstand toch plezant

Min. 10 deelnemers - Max. 25 deelnemers - Op locatie

Elkaar tikken, een bal doorgeven, kaartjes uitdelen: wat vorige zomer nog vanzelfsprekend was, vraagt nu om een extra uitdaging. Ontdek tijdens deze sessie hoe je contactvolle spelen minstens even leuk kan maken zonder elkaar aan te raken.

Vertelanimator

Min. 10 deelnemers - Max. 25 deelnemers - Op locatie

Er was eens … een groep kinderen die aan jouw lippen hangt. Met niet veel meer dan een spannend verhaal, een paar attributen en vooral je eigen inlevingsvermogen leer je een geloofwaardig personage neer te zetten en een magisch moment te creëren.

Présence

Min. 10 deelnemers - Max. 25 deelnemers - Op locatie

Als leiding is het belangrijk om te weten hoe je voor een groep staat, hoe je de aandacht trekt en houdt. Of hoe je zonder schorre keel thuis komt van kamp. We leren je de basistechnieken van oogcontact, stemgebruik en houding om mee aan de slag te gaan.

Bouwen aan vertrouwen²

Min. 10 deelnemers - Max. 25 deelnemers - Op locatie

Ben je ondertussen al wat meer ervaren in het jeugdwerk maar loop je soms vast op het begeleiden van een jongeren tot een hechte groep waar iedereen zich thuis in voelt? Deze vorming geeft je tools om groepsbindende activiteiten in elkaar te steken, op maat van jouw doelgroep.

Spelen met weinig materiaal

Min. 10 deelnemers - Max. 25 deelnemers - Op locatie

Beeld je in: je komt toe op een kamp of op locatie en er is bijna geen materiaal meer. We zoeken samen naar boeiende, innovatieve, kleine en grote spelen waar amper materiaal voor nodig is. Zo kan je die bende kids toch nog geweldig entertainen.

Moeilijke situaties

Min. 10 deelnemers - Max. 25 deelnemers - Op locatie

Twee kinderen die ruzie maken, een kind dat niet wilt meespelen, een kind dat huilt omdat het heimwee heeft of ruzie in je team. Hoe ga je hiermee om? In deze sessie krijg je concrete tips en tools om je te redden uit elke moeilijk situatie.

Spelformats

Min. 10 deelnemers - Max. 25 deelnemers - Op locatie

Één tegen allen heb je waarschijnlijk al eens gespeeld en een klassieke stratego kent voor jou geen geheimen meer. In deze actieve sessie dompelen we je onder in zo veel mogelijk bekende en minder bekende spelformats die je nadien meteen kan toepassen in je eigen organisatie of kan combineren tot zotte nieuwe spelideeën.

Diepzeeduiken boven water

Min. 10 deelnemers - Max. 25 deelnemers - Op locatie

Hoe maak je van dat duikbootavontuur een real life maar low budget speelfeest? Vanuit alledaagse materialen bedenken we nieuwe spelacties. We kijken met nieuwe ogen naar de ruimtes op ons terrein en ontdekken hoe het bezemhokje of de trappenhal de ideale spellocatie zijn.

Creatief à la minute

Min. 10 deelnemers - Max. 25 deelnemers - Op locatie

Een stok kan een zwaard zijn maar ook een paard of zelfs een taart. Hoeveel absurde dingen kan ik uit de kont van een olifant trekken? In deze sessie leer je de gekste technieken voor een creatieve basishouding. We prikkelen de meest absurde hoeken van ons brein en toveren dode momenten spontaan om naar dolle pret, zónder materiaal.

Buitenlands kamp

Buitenlands kamp

Op locatie

Hoe organiseer je een buitenlands kamp van A tot Z? Hoe kies je naar waar je gaat? Wegwijzer heeft meer dan 8000 reisgidsen, kaarten en tips om jullie opweg te helpen. 

Teambuilding en samenwerking

FoodEx: Een (be)leverings- en samenwerkingsspel voor grote groepen

Min. 32 deelnemers - Max. 64 deelnemers - Op locatie

Samen zijn jullie koeriers voor een cateringbedrijf. In verschillende teams moeten jullie zo snel mogelijk de ingrediënten voor de verschillende maaltijden bijeen verzamelen, de maaltijden klaarmaken en leveren bij de klanten.

Mobile Escape Game

Min. 8 deelnemers - Max. 16 deelnemers - Op locatie

Teste je samenwerkingskills! 2 kamers, 2 smartphones en 1 mysterie, de klokt tikt... Na de ontknoping kan je verder inzoomen op de (samen)werking binnen je team.

Touwenparcours

Max. 22 deelnemers - Op locatie

Het Touwenparcours is actie en plezier middenin de natuur van De Kluis. Het bestaat uit zowel hoge als lage touwelementen. Je wordt als groep en als individu uitgedaagd om grenzen te verleggen. En wie weet brengt dit avontuur je iets bij over jezelf of je groep.

Haal het beste uit jouw team

Min. 8 deelnemers - Max. 25 deelnemers - Op locatie/online

Een team leiden zonder te lijden? Aan welk type leider heeft jouw team het meeste nood? Na deze sessie heb je meer inzicht in je eigen sterktes en valkuilen. Zo weet je hoe je die uitdagingen kan ombuigen tot een meerwaarde voor je team.

Lachyoga

Op locatie

Ga met een lachcoach mee in een speels verhaal vol leuke oefeningen en ontspannende opdrachten op zoek naar een glimlach, een schaterlach of zelfs een eenvoudige innerlijke smile. Lachen is niet het doel. Het is eerder de reis die telt.

Samenwerkingspelen

Min. 8 deelnemers - Max. 25 deelnemers

Conflict zit soms in kleine dingen. Vergroot je spelbagage met niet-competitieve en samenwerkingsspelen. Ervaar hoe je hiermee de sfeer en verbondenheid in je groep kan vergroten.

Keuze gemaakt?

 

Geef hier je top drie door. We nemen zo snel mogelijk contact op.

Toch niet gevonden wat je nodig hebt in deze lijst met externe partners? FOS Nationaal biedt ook steeds gratis workshops aan voor een tak of eenheid via Kvraagetaan.