Gepost op

Wij zijn op zoek naar een penningmeester

De penningmeester is lid van het Federaal Bestuur van FOS Open Scouting vzw. Als penningmeester ben je de sparringpartner voor de ‘Stafmedewerker Beheerszaken’ voor wat betreft het financiële luik van zijn/haar takenpakket. Je bent ook het eerste aanspreekpunt voor je medebestuurders voor vragen over de financiën van FOS Open Scouting vzw.

WIE ZOEKEN WE

• Je hebt een hart voor de jeugd in het algemeen en het jeugdwerk in het bijzonder.
  • Je hebt een achtergrond (studies of ervaring) in boekhouding en/of financieel management.
  • Je begrijpt en interpreteert financiële afrekeningen en begeleidt onze ‘Stafmedewerker Beheerszaken’ bij de opstelling van de begroting.
  • Je volgt de financiën van FOS Open Scouting (inkomsten en uitgaven) regelmatig op.
  • Je denkt na over onze financiële koers op lange termijn.
  • Je kan & wil strategisch denken.
  • Je bent kritisch ingesteld, kan analytisch denken en durft je mening delen.
  • Je kan boodschappen op een goede manier overbrengen.

FEDERAAL BESTUUR

Het Federaal Bestuur is de raad van bestuur van FOS Open Scouting vzw. Die raad van bestuur ontfermt zich over:

• Het bewaken van de strategische prioriteiten voor de federatie.
  • Het uitwerken van een financieel kader voor de organisatie.
  • Aanbieden van aansturing en een werkkader aan de Federaal Verantwoordelijke (coördinator).
  • Het bepalen van het personeelsbeleid voor de 10 professionele medewerkers van FOS Open Scouting.
  • De invulling van de halfjaarlijkse Algemene Vergadering.

WAT BIEDEN WE

• Een onbezoldigd bestuursmandaat in de jeugdsector.
  • Een leerrijke ervaring in een informele omgeving.
  • 10 fijne medebestuurders.
  • Kennismaking met meer dan 100 geëngageerde nationale vrijwilligers.
  • Een uitbreiding van je netwerk met onze 10.000 leden.

Een mandaat binnen het Federaal Bestuur duurt 3 jaar en is eenmaal hernieuwbaar.

Het Federaal Bestuur vergadert elke maand (in principe op de eerste woensdagavond van de maand).

Geïnteresseerden kunnen steeds contact opnemen met Jef D’Hollander (voorzitter FOS Open Scouting) via [email protected].