Je bent hier:

Gepost op

Met het vooruitzicht op de naderende typhoon in Zuid-Korea, werd beslist om het kampeerterrein van de World Scout Jamboree preventief te ontruimen.  Alle deelnemers werden dinsdagochtend geëvacueerd met bussen richting Seoul. Deze gecontroleerde operatie werd ondersteund door WOSM en het Koreaanse leger zodat alles kalm en goed georganiseerd verliep en de delegaties van elk land zoveel mogelijk samen konden blijven. 

Met deze vroegtijdige evacuatie wil men alle voorzorgen nemen nu de aangekondigde storm nog niet aan land is. Alle units en IST zijn ondertussen aangekomen op onze nieuwe verblijfplaats in Incheon. Ze verblijven de komende dagen met het volledige Belgische contingent op dezelfde universiteitscampus tot het einde van de Jamboree. Vanop deze locatie wordt een alternatief programma aangeboden door WOSM. De Jamboree zal afgesloten worden met een closing ceremony op 12 augustus in Seoul met alle 43.000 scouts.

Na afloop van de Jamboree wordt de oorspronkelijke planning van het Belgische Contingent opgepikt: de terugreis naar België, een overnachting in de buurt van de luchthaven van Incheon of een nareis met verblijf in Kyonggi University.