Je bent hier:

Gepost op

Een primeur in het jeugdwerklandschap 

We moeten het niet meer uitleggen: in de jeugdbeweging leer je enorm veel bij. Dit zijn competenties voor het leven! FOS Open Scouting vindt het belangrijk om deze competenties binnen de leidingsploeg te herkennen en vooral te erkennen. Daarom leveren we vanaf vandaag een bewijsstuk uit voor deze bijzondere bekwaamheden. 

Bewijs jezelf als gediplomeerde fosser 

We geven de voltallige leidingsploeg van FOS Open Scouting een kans om het diploma te behalen. Omwille van het officiële karakter van dit diploma zal de deelnemer het beheersen van de competenties moeten aantonen aan de hand van een examen. Het examen wordt afgenomen door de examencommissie, zijnde de eenheidsleiding. 

Verloop examen

De kandidaat legt bij de examencommissie een tijdstip vast voor het afnemen van het examen. De examencommissie stelt een examinator aan die de kandidaat 3 praktische én 3 theoretische proeven voorlegt. De kandidaat slaagt voor het examen als hij minstens 5 proeven tot een goede afloop brengt. 

Uitreiking diploma 

Een succesvol examen heeft het behalen van een diploma als resultaat. Dit diploma bewijst dat jij de bijzondere competenties bezit om als 'Gediplomeerde FOSSER' door het leven te gaan. Dit diploma zal ongetwijfeld enkele deuren openen. Je kan het DIPLOMA HIER DOWNLOADEN.