Gepost op
vorming

Afschaffing reflectiemoment

Tot voor kort gebeurde de evaluatie na het volgen van een cursus via een reflectiemoment van 4 uur. Het reflectiemoment werd afgeschaft.

Iedereen die een traject is gestart (= eerste cursusdag) na 13/03/2020 hoeft niet meer deel te nemen aan het reflectiemoment. Je dient enkel het trajectboekje in bij FOS Open Scouting.

De evaluatie gebeurt door de instructeurs op basis van wat jij en jouw stagebegeleider in de eenheid noteerden.

Vul het boekje goed in

Het is belangrijk dat elk boekje uitvoerig wordt ingevuld. Je dient het in bij FOS Open Scouting door het op de post te doen, af te geven, in te scannen ...

Als daaruit blijkt dat jouw traject succesvol was, ontvang je het attest dat bij de gevolgde cursus hoort.

Kadervorming?

Kadervorming omvat drie – door de Vlaamse overheid erkende – cursussen die leiden tot het behalen van een attest in het jeugdwerk: Cursus Animator, Hoofdanimator en Instructeur.

De geattesteerde cursussen bestaan telkens uit twee delen:

1. 50 uur cursus volg je bij FOS Open Scouting
  2. 50 uur stage loop je in je eenheid (Animatoren & Hoofdanimatoren) of bij TRAVO (Instructeurs).

Het hele traject schrijf je neer in je trajectboekje en wordt na afloop geëvalueerd door instructeurs.