Je bent hier:

Je krijgt toegang tot Saamdagen als je ...

  • In het bezit bent van een vaccinatiecertificaat. 
  • Een herstelcertificaat hebt van minder dan 6 maanden. 
  • Je een negatieve PCR-test hebt dat het volledige weekend geldig is (afgenomen op 24/09).

Opgelet! Je krijgt geen toegang tot Saamdagen met een negatief resultaat van een antigeentest (=sneltest). Die zijn slechts 24 uur geldig. Ook met een PCR-test die voor vrijdag 24/09 werd afgenomen, word je de toegang ontzegd. 

Algemeen

Door gebruik te maken van het COVID Safe Ticket kunnen we in veilige omstandigheden genieten van Saamdagen. 

Saamdagen is een meerdaags event waar er geen structureel onderscheid bestaat tussen het eventterrein, de camping en de rest van de omgeving. Daardoor is het niet mogelijk elke dag opnieuw alle aanwezigen te controleren op een geldig COVID Safe Ticket. Dat betekent dat enkel personen die kunnen aantonen dat ze het volledige weekend – van vrijdagavond 24/09 tot en met zondag 26/09 - ‘safe’ zijn, binnengelaten worden. Dat komt neer op het kunnen voorleggen van:

  • Een vaccinatiecertificaat. Dat wil zeggen dat je meer dan 2 weken volledig bent gevaccineerd.
  • Een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden. 
  • Een negatieve PCR-test die het volledige weekend geldig is. Een PCR-test is geldig op de dag van de test en 48 uur later. De negatieve PCR-test moet dus afgenomen zijn op vrijdag 24/09.  

Opgelet! Noch een negatieve antigeentest (=sneltest), noch een negatieve PCR-test ouder dan vrijdag 24/09 zijn voldoende om toegang te krijgen. Een antigeentest is slechts 24 uur geldig, dat is onvoldoende om het hele weekend aanwezig te zijn.

Wij voorzien geen testgelegenheid, noch terugbetaling van PCR-testen. Voor SOM-leden (Solidariteit Op Maat) maken we een uitzondering. 

We begrijpen dat dit voor sommigen moeilijkheden met zich meebrengt. Het is echter de enige manier een veilig event te garanderen.  

Inchecken op Saamdagen

Aan de ingang zijn de afstands- en mondmaskerregels nog van toepassing. Vanaf dat je het terrein van de Brink betreedt, draag je een mondmasker en houd je anderhalve meter afstand. Van zodra je COVID Safe Ticket werd gescand en je toegang krijgt tot het terrein, mag je mondmasker af en ben je welkom in het rijk der vrijheid.

Aan de ingang vragen we naar je identiteitskaart en je COVID Safe Ticket. Jouw COVID Safe Ticket kan je verkrijgen via de Covid-safe app, Mijn Gezondheid of Mijn Burgerprofiel

Eenmaal je een polsbandje hebt, krijg je 3 dagen lang toegang tot het terrein. Personen zonder polsbandje worden de toegang geweigerd. 

Tijdens Saamdagen

Alle maatregelen en afspraken hierboven vermeld, zorgen ervoor dat we tijdens Saamdagen geen rekening hoeven te houden met afstands- of mondmaskerregels. Er worden voldoende mogelijkheden voorzien om je handen te wassen of ontsmetten. 

Voor helpende handen 

Voor helpende handen gelden dezelfde regels. Kom je als helpende hand voor of na de incheck toe, dan begeef je je met mondmasker naar het infopunt. Daar wordt je COVID Safe Ticket gescand. Daarna mag je mondmasker af. 

Voor externen

Ook van externen die het terrein betreden, verwachten we dat ze een COVID Safe Ticket kunnen voorleggen. Ze hoeven geen bewijs voor te leggen dat 3 dagen geldig is. Wel eentje voor de periode waarin ze aanwezig zijn op het terrein. Dat kan door: 

  • Een vaccinatiecertificaat.
  • Een herstelcertificaat van minder dan 6 maanden. 
  • Een negatieve PCR-test dat het moment van aanwezigheid geldig is. 
  • Een snel- of antigeentest dat het moment van aanwezigheid geldig is. 

Externen wordt gevraagd zich eerst, met een mondmasker en de nodige afstand, te begeven naar het infopunt. Daar wordt hun COVID Safe Ticket gescand. Vanaf dan mogen ook externen hun mondmasker afdoen. 

Vragen

Heb je vragen of twijfels? Neem contact op via [email protected] of 09 245 45 86.