Je bent hier:

Wekelijkse activiteiten

Activiteiten kunnen doorgaan zonder beperking van aantal leden en zonder mondmasker. Er is nog steeds aandacht voor ventilatie, basishygiëne en activiteiten gaan liefst buiten door. Wie zich ziek voelt en wie in contact kwam met een besmet persoon en in quarantaine moet blijft uiteraard best thuis

Kunnen we evenementen organiseren?

Ja! Meer info kan je vinden op ikorganiseer.be. Let wel op: lokale overheden kunnen steeds strengere regels opleggen.

Wat met onze financiën?

Maak een stand van zaken voor jullie financiën. Welke uitgaven zijn lopende, welke komen er nog? Zijn er nog voldoende inkomsten? Kunnen jullie besparen op een aantal zaken? Bekijk of het mogelijk is in jouw gemeente om een aantal financiële acties corona proof te laten doorgaan (Let op! Dit mag niet overal). In onderstaande vraag leggen we uit hoe je dit momenteel kan organiseren en waarop je moet letten.

Komen jullie in de problemen? Neem dan zeker contact op met jullie gemeente. Jeugdorganisaties met financiële problemen kunnen namelijk beroep doen op het noodfonds. Neem ook contact op met jullie eenheidsondersteuner. Dan bekijken we samen de situatie.

Sommige ouders zien het niet zitten om lidgeld te betalen dit jaar. Wat nu?

Ga in gesprek met de ouders en bekijk samen wat mogelijk is. Zijn er financiële moeilijkheden? Overloop samen welke opties voor financiële drempelverlaging er zijn. Daarnaast hebben we een brief opgesteld die jullie naar ouders kunnen sturen indien nodig. In deze brief kaderen we waarom het nog steeds belangrijk is om het lidgeld te betalen. 

 

Niet gevonden wat je zoekt?

Zoeken