Je bent hier:

Hoe kunnen we covid-proof scouten?

Er worden geen meerdaagse activiteiten met overnachting toegelaten. Daarnaast zijn scoutsactiviteiten enkel buiten mogelijk.

  • Er geldt een mondmaskerplicht vanaf 6 jaar op alle plekken waar de mondmaskerplicht al gold voor +10 jaar. In principe heeft dit weinig invloed op jullie werking aangezien er buiten geen mondmaskerplicht geldt. 
  • Er wordt in de mate van het mogelijke afstand gehouden.

Kunnen we evenementen organiseren?

Ja! Meer info kan je vinden op ikorganiseer.be. Let wel op: lokale overheden kunnen steeds strengere regels opleggen. Vraag bij evenementen steeds info via de lokale overheid. 

  • Hou je een eetfestijn of bar? Dan geldt het COVID Safe Ticket als toegangsbewijs en is er mondmaskerplicht vanaf 10 jaar. Aan de tafel kan het mondmasker af. Een evenement binnen kan enkel zittend doorgaan. 
  • Evenementen binnen kunnen doorgaan tot maximum 200 personen

Kunnen we op weekend?

Tot en met 20 december zijn overnachtingen verboden. Een weekend met overnachting kan dus niet.  

Een besmetting in de groep? Wat nu?

Het kan uiteraard gebeuren dat er toch iemand besmet geraakt. In dit geval contacteren jullie de ouders van leden die een hoog-risicocontact hadden met die persoon. Na een hoogrisico-contact volg je de procedure die beschreven staat op info-coronavirus.

Wat met onze financiën?

Maak een stand van zaken voor jullie financiën. Welke uitgaven zijn lopende, welke komen er nog? Zijn er nog voldoende inkomsten? Kunnen jullie besparen op een aantal zaken? Bekijk of het mogelijk is in jouw gemeente om een aantal financiële acties corona proof te laten doorgaan (Let op! Dit mag niet overal). In onderstaande vraag leggen we uit hoe je dit momenteel kan organiseren en waarop je moet letten.

Komen jullie in de problemen? Neem dan zeker contact op met jullie gemeente. Jeugdorganisaties met financiële problemen kunnen namelijk beroep doen op het noodfonds. Neem ook contact op met jullie eenheidsondersteuner. Dan bekijken we samen de situatie.

Sommige ouders zien het niet zitten om lidgeld te betalen dit jaar. Wat nu?

Ga in gesprek met de ouders en bekijk samen wat mogelijk is. Zijn er financiële moeilijkheden? Overloop samen welke opties voor financiële drempelverlaging er zijn. Daarnaast hebben we een brief opgesteld die jullie naar ouders kunnen sturen indien nodig. In deze brief kaderen we waarom het nog steeds belangrijk is om het lidgeld te betalen. 

 

Niet gevonden wat je zoekt?

Zoeken