De scoutswerking zal komend werkjaar anders verlopen dan we gewoon zijn. Dit om de kans op besmetting met het coronavirus te beperken. Op deze pagina lees je steeds de laatste update.  Vanaf vrijdag 23/10 gelden de regels onder CODE ROOD

UPDATE 23/10/20

Het jeugdwerk gaat naar code rood. Dit van vrijdag 23 oktober tot en met donderdag 19 november. We plaatsen asap de nieuwe informatie op onze website. De herfstvakantie staat voor de deur. We weten dat de tijd dringt en dat er veel vragen zijn. Tijdens de herfstvakantie gelden er andere regels.

Code rood buiten schoolvakantie

• Leiding draagt altijd mondmaskers.
  • Overnachtingen zijn niet mogelijk.

Vanaf 12 jaar gelden deze regels:

• Buitenactiviteiten vormen de regel met maximum 50 personen. Binnenactiviteiten (max 20 personen) hoogst uitzonderlijk en met afstand en mondmaskers.
  • Binnen draag je altijd een mondmasker. Buiten draag je een mondmasker als afstand niet bewaard kan worden.
  • Bij intense fysieke inspanningen kunnen mondmaskers conform de regels van sport af tijdens die activiteit.
  • Geen activiteiten met intens fysiek contact.

Activiteiten vanaf 18 jaar? Zet maximaal in op digitaal vergaderen. Waar het toch niet anders kan geldt het ministerieel besluit dat georganiseerd samenkomen toelaat voor maximum 40 personen binnen en maximum 50 personen buiten.

Code rood tijdens de herfstvakantie

• Alle bovenstaande regels in verband met mondmaskers, afstand, aantallen ... blijven gelden.
  • Overnachtingen zijn beperkt mogelijk voor leden tot en met 14 jaar.

Overnachtingen tijdens de herfstvakantie

• Voor leden tot en met 11 jaar zijn overnachtingen mogelijk.

Voor leden vanaf 12 jaar tot en met 14 jaar zijn overnachtingen mogelijk met minimaal 4 nachten, maximale ventilatie en afstand.

We willen jullie ook duidelijk meegeven dat jullie zeker niet verplicht zijn om activiteiten te organiseren.  Is het voor jullie niet eenvoudig om aan deze maatregelen te voldoen? Voelen jullie zich ergens niet comfortabel bij? Hebben jullie verdere vragen? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met [email protected].

Nationaal Secretariaat

Stafmedewerkers werken van thuis uit. Het nationaal secretariaat sluit zijn deuren maar blijft tijdens kantooruren bereikbaar via telefoon, mail ... De FOS-Shop is open op woendagnamiddag van 14u tot 18 voor afhalingen. Liefst op voorhand een bestelling plaatsen via fosshop.be.

Het landelijk secretariaat blijft bereikbaar voor vragen tijdens de kantooruren.

Niet gevonden wat je zoekt?