Je bent hier:

 Ledenwerving is geen exacte wetenschap. ‘Met vallen en opstaan’ is zowat de beste techniek. FOS Open Scouting verzamelde voor haar eenheden de beste ledenwervingstips en ontwikkelde zelfs een berg aan (gratis) ledenwervingsmateriaal om mee aan de slag te gaan. In 2014 lanceerden we de campagne 'Wild van FOS Open Scouting', deze werd anno 2018 vernieuwd en hernomen. Met deze campagne willen we laten zien waarom we wild zijn van onze scoutsbeweging! Het materiaal is bruikbaar om je eenheid in de kijker te zetten bij -12, +12 & potentiële nieuwe leiding.

Tips & tricks

Veel eenheden hebben een stevige ervaringsbasis om jonge kinderen de weg naar hun geweldige scoutswerking te wijzen. Als het over werven van jongeren gaat, loopt het doorgaans iets moeilijker. Ledenwerving mag dan geen exacte wetenschap zijn, er zijn toch een aantal basisprincipes in ledenwerving. Gooi daar een maatje creativiteit & enthousiasme bij, en je krijgt een cocktail die vers bloed kan opleveren.

De handleiding 'Ledenwerving' kan je online doorbladeren via Issuu of downloaden in pdf.

Wild van FOS Open Scouting

9000 scouts en gidsen, een 50-tal eenheden: samen zijn wij snoeihard wild van FOS Open Scouting! Dat willen we graag ook laten zien, door samen overal te laten zien dat we #wildvanFOS zijn.

Wat heeft dat nu te zien met ledenwerving? Wel, onbekend is onbemind. De start van ledenwerving is bekendheid. FOS Open Scouting is een kleinere jeugdbeweging, dat weten we allemaal. Eenheden die dicht bij elkaar zitten kunnen van elkaars bekendeheid & reputatie genieten. Maar andere eenheden moeten op hun eentje FOS Open Scouting op de kaart zetten. Met de campagne “Wild van FOS Open Scouting” vragen we aan al onze eenheden om samen aan de kar te trekken. Voor ledenwerving, voor FOS-bekendheid, uit solidariteit, omdat we fier zijn op onze scoutsbeweging.

wild van fos logo

 

Wervingsmateriaal

Ledenwerving is voor veel eenheden levensbelangrijk. Speciaal voor hen steken we nationaal om de 2 -3 jaar een nieuwe campagne in elkaar. Zo kan je als eenheid gratis foldertjes & posters ophalen op het FOS Open Scoutingkantoor te Gent. Bestellen doe je via [email protected].

  • Affiches
affiche aanbod

Voor elke doelgroep is er een specifieke affiche (kinderen, jongeren, leid(st)ers en seascouting).

  • Flyer

flyer

Samen met de flyer worden stickers geleverd met de contactgegevens van jouw eenheid.

 

 

 

 

 

  • Ouderbrochure

ouderbrochure

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Andere gadgets

Je kan ook stickers of plaktattoos bestellen. Wil je nog extra gadgets? Wil je gadgets personaliseren met de naam van je eenheid? We helpen je graag bij het bestellen!