Je bent hier:

Rechtsbijstand is een systeem dat voorziet in juridische bijstand. Heel uitzonderlijk kan het immers eens voorvallen dat je je als eenheid, lid of leid(st)er voor een rechtbank moet verantwoorden. De verzekering rechtsbijstand laat je toe om o.a. advocaten of experts in te schakelen en te betalen. Zo zorg je ervoor dat je goed voorbereid bent en optimaal je rechten kan verdedigen. Deze bijstandspolis is uiteraard niet van toepassing op inbreuken tegen de strafwet of opgelegde boetes. Rechtsbijstand kan pas worden ingeroepen op voorwaarde dat het bedrag van het geschil minstens 125 euro bedraagt.

Als je beroep wil doen op de waarborg rechtsbijstand contacteer je zo snel mogelijk onze makelaar. In eerste instantie zal worden geijverd om tot een minnelijke oplossing te komen met de tegenpartij. Het is dus van belang de makelaar en/of de verzekeringsmaatschappij tijdig en volledig te informeren en hen de nodige inlichtingen, documenten of bewijsstukken over te maken.
Indien een minnelijke regeling niet haalbaar blijkt zal een advocaat naar keuze worden aangesteld.

weegschaal

Er wordt tussengekomen in de kosten van de verdediging van de juridische belangen voor maximum 12.500 euro per schadegeval, en dit ongeacht het aantal betrokken verzekerden.

Niet gevonden wat je zoekt?

Zoeken