25/07/2025 03/08/2025

World Scout Moot 2025

By SMWPROJ in Portugal

internationaal

Menu

Je bent hier:

Wat?

De World Scout Moot is een tiendaags internationaal avontuur voor scouts en gidsen van 18 tot en met 25 jaar. Deelname als internationaal service team (IST) kan vanaf 26 jaar.

De Moot wordt elke 4 jaar op een andere locatie georganiseerd. De volgende editie vindt plaats in Portugal van 25 juli tot 3 augustus 2025. Het startpunt van de Moot is in Cortegaça, onder Porto. Bij de start worden internationale patrouilles gevormd. Dat wil zeggen dat je een patrouille vormt met 9 andere scouts en gidsen van je leeftijd uit andere landen. De internationale patrouilles exploreren de wonderen van Portugal via meerdaagse wandelroutes. Daarna keren ze terug naar het Base Camp in Cortegaça waar ze alle andere deelnemers leren kennen.

Alle Belgische deelnemers van de 5 scouts- en gidsbewegingen gaan samen naar de Moot. Dit noemen we het Belgisch contingent. Zodra de inschrijvingen openstaan, kan je dit hier doen via GSB (Guiding and Scouting Belgium).

Wie?

De World Scout Moot 2025 staat open voor alle leden van een scouts- en/of gidsenfederatie die geboren zijn tussen het jaar 2000 en 2007. Als je ouder bent, kan je mee als International Service Team (IST).

Inschrijven

Zodra deze openstaan, kan je hier meer info vinden. 

Meer info

Algemene info over de MOOT in Portugal vind je hier

Meer info over het Belgische contingent en infomomenten vind je hier zodra deze beschikbaar is. 

Heb je een vraag? Dan kan je terecht bij [email protected].