01/08/2023 12/08/2023

World Scout Jamboree 2023

By FOS Nationaal in Zuid-Korea

internationaal

Menu

Je bent hier:

Wat?

Om de vier jaar verzamelen meer dan 50.000 scouts en gidsen van over de hele wereld voor de Wereld Jamboree. In 2023 vindt ze plaats in Zuid-Korea. Een onvergetelijke ervaring vol activiteiten en avonturen (cultuur, tradities, adventure, technologie, kunst, duurzaamheid …). Je wordt er 12 dagen lang ondergedompeld in een multiculturele samenleving. Je ontdekt nieuwe culturen en bouwt internationale vriendschappen op. 

De Wereld Jamboree is een unieke beleving voor zowel deelnemers, leiding als helpende handen. 

Voor wie?

In België gaan alle scouts en gidsen van de 5 scouts- en gidsbewegingen samen naar een Wereld Jamboree. Dit noemen we het Belgisch contingent. Iedereen die aangesloten is bij 1 van die 5 Belgische scoutsassociaties kan deelnemen (FOS Open Scouting, Scouts en Gidsen Vlaanderen, Scouts et Guides Pluralistes, Les Guides en Les Scouts). 

  • Jongeren geboren tussen 22 juli 2005 en 31 juli 2009 kunnen inschrijven als deelnemer. 
  • Anderen, geboren voor 22 juli 2005, kunnen deelnemen als leiding, helpende hand (IST = International Service Team) of als organisator voor het Belgische contingent (CMT = Contingent Management Team).

Waar?

De 25th World Scout Jamboree vindt plaats in SaeManGeum te Zuid-Korea. Ze gaat door op een drooggelegd waddengebied dat volop in ontwikkeling is. 

Wanneer?

De Wereld Jamboree gaat door van van 1 t.e.m. 12 augustus 2023. Maar er is meer. Je kan op voorhand kennis maken met de andere Belgische leden en leiding en je zo beter voorbereiden op je grote avontuur:

  • 2 weekends in België met de leden van jouw Unit (34 leden + 4 leiding). 
  • Een minicamp in België met het volledige Belgische contingent. Zo weet je hoe het eraan toe gaat op een Jamboree. 
  • Een ‘voorreis’ in Korea om het gastland te ontdekken net voor we naar de Wereld Jamoboree trekken. 

De exacte momenten voor het vertrek op voorreis en de terugkeer naar België zijn nog niet bekend. Voorzie dus geen andere activiteiten of reis in de periode van 24 juli 2023 tot 15 augustus 2023.

Prijs?

Aan dit prachtige avontuur hangt helaas ook een prijskaartje vast. De deelnameprijs voor een Belgische deelnemer is 3.500 euro. Ze dient in schijven betaald te worden en omvat alle kosten (weekends, transport, voorreis, Jamboree, goodies, ...). Een speciaal opgericht wereldwijd solidariteitsfonds zorgt ervoor dat ook deelnemers uit andere, derde wereld landen de kans krijgen aanwezig te zijn. 

Info en inschrijven

Wil je meer weten over de Jamboree? Hier lees je er alles over. De inschrijvingsperiode loopt van 1 september 2021 tot 1 december 2021.