Je bent hier:

De Zeilcursus op Stilstaand water wordt jaarlijks georganiseerd voor beginners en gevorderden. Deze 5-daagse cursus (doorgaans maandag-vrijdag) gaat door tijdens de paasvakantie en vindt plaats in Brugge. 

Zowel de cursus voor beginners als die voor gevorderden bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. 

Beginners

Beginners leren de basis van het zeilen: zeilbevelen begrijpen, een zeilboot leren kennen en veelgebruikte knopen leren leggen. 

Deze cursus verwelkomt seascoutsleden die 12 jaar zijn of worden in het jaar waarin ze deelnemen aan de zeilcursus. Beginners leggen een theorie-examen en een knopenexamen af. Andere vaardigheden worden permanent geëvalueerd doorheen de week. Na het succesvol afronden van de cursus ontvangt elke deelnemer een Beginnersbrevet

Gevorderden

Gevorderden leren om het bevel te voeren over een zeilboot op stilstaand water. Ze ontwikkelen inzicht en leren zowel lijnwerpen als perfecte knopen leggen. 

Deze cursus verwelkomt seascoutsleden die 12 jaar zijn of worden in het jaar waarin ze deelnemen aan de zeilcursus en die reeds een Beginnersbrevet behaalden voor deze cursus. Gevorderden leggen een theorie-examen en een praktijkexamen af, daarnaast worden ze beoordeeld op vlak van knopen leggen, splitsen en lijnwerpen. Na het succesvol afronden van de cursus ontvangt elke deelnemer een Commandobrevet Zeilen op Stilstaand water en een bijhorende badge. Test alvast jouw kennis!

Gezien het belangrijk is om eerst de cursus voor beginners te volgen en daarna pas de cursus voor gevorderden, wordt er gerekend op een periode van twee jaar om dit traject te doorlopen.

Daarna kan je Zeilcursus op Getijden water volgen. 

Kalender

01.0405.04

Lodewijk Coiseaukaai 11d, 8000 Brugge
Leden
Seascouts
bekijk meer

Niet gevonden wat je zoekt?

Zoeken