Je bent hier:

De Zeilcursus op Getijden water wordt jaarlijks georganiseerd. Deze 7-daagse cursus (doorgaans zondag-zaterdag) gaat door tijdens de paasvakantie, het is een trektocht in Nederland met vertrek en aankomst in Terneuzen. 

Deelnemers aan deze cursus leren om het bevel te voeren over een zeilboot op getijden water en verwerven de nodige kennis en inzichten om dat volwaardig te kunnen uitvoeren. 

Deze cursus verwelkomt seascoutsleden die 16 jaar zijn of worden in het jaar waarin ze deelnemen aan de zeilcursus en die reeds een Commandobrevet Zeilen op Stilstaand water.

De cursus bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. Voor de effectieve cursus vinden er twee voorbereidende theoriedagen plaats. De eerste theoriedag is niet verplicht maar sterk aangeraden. Op de tweede wordt onder meer het theoretisch examen afgelegd en deze is bijgevolg wel verplicht. Gedurende de zeilweek krijgen deelnemers de nodige praktijkervaring en leggen het praktisch examen af. Na het succesvol afronden van de cursus ontvangt elke deelnemer een Commandobrevet Zeilen op Getijden water en een bijhorende badge. Test alvast jouw kennis!

Kalender

Leden
Seascouts
bekijk meer

Niet gevonden wat je zoekt?

Zoeken