Je bent hier:

De Roeicursus op Stilstaand water wordt jaarlijks georganiseerd voor beginners en gevorderden. Deze 2-daagse cursus (zaterdag-zondag) gaat door in oktober en vindt plaats in Oostende. 

Zowel de cursus voor beginners als die voor gevorderden bestaat uit een combinatie van theorie en praktijk. 

Beginners

Beginners leren om te roeien en roeibevelen te begrijpen, ze ontdekken een roeiboot en verwerven expertise in het leggen van eenvoudige knopen. 

Deze cursus verwelkomt seascoutsleden die 12 jaar zijn of worden in het jaar waarin ze deelnemen aan de roeicursus. Beginners leggen een theorie-examen en een knopenexamen af. Andere vaardigheden worden permanent geëvalueerd doorheen het weekend. Na het succesvol afronden van de cursus ontvangt elke deelnemer een Beginnersbrevet

Gevorderden

Gevorderden leren om het bevel te voeren over een roeiboot op stilstaand water. Ze ontwikkelen inzicht en leren zowel lijnwerpen als perfecte knopen leggen. 

Deze cursus verwelkomt seascoutsleden die 12 jaar zijn of worden in het jaar waarin ze deelnemen aan de roeicursus en die reeds een Beginnersbrevet behaalden voor deze cursus. 

Gevorderden leggen een theorie-examen en een praktijkexamen af. Daarnaast worden ze beoordeeld op vlak van knopen leggen en lijnwerpen. Na het succesvol afronden van de cursus ontvangt elke deelnemer een Commandobrevet Roeien op Stilstaand water en een bijhorende badge. Test hier alvast jouw kennis!

Gezien het belangrijk is om eerst de cursus voor beginners te volgen en daarna pas de cursus voor gevorderden, wordt er gerekend op een periode van twee jaar om dit traject te doorlopen. Daarna kan je Roeicursus op Getijden water volgen. 

Niet gevonden wat je zoekt?

Zoeken