Voor wie is de cursus?

Deze cursus is er voor ervaren leiding. Ze toveren zonder probleem een origineel spel uit hun hoed. Ze vormen een wandelende handleiding over kinderen en jongeren en draaien hun hand niet om voor een staaltje knappe inkleding of een speluitleg waarbij kinderen aan de lippen hangen.

Na een paar jaar begeleid je spontaan startende medeleiding, groei je uit tot takleider, ben jij de kamporganisator of het aanspreekpunt voor ouders. Voor jou is scouting al nét dat tikkeltje extra.

Wat doe je tijdens de cursus?

De focus van de Cursus hoofdanimator ligt op het begeleiden van een tak. Tijdens de Cursus Hoofdanimator werken we aan 7 competenties.

• Animatoren begeleiden
  • Een geheel aan activiteiten organiseren
  • Over zichzelf reflecteren als hoofdanimator
  • Animatoren evalueren
  • De eindverantwoordelijkheid nemen
  • De werking praktisch organiseren en omkaderen
  • Een team leiden

Jouw groeipad schrijf je neer in je persoonlijk trajectboekje. Dat krijg je bij de start van de cursus.

De Cursus Hoofdanimator bestaat uit twee delen: 50 uur cursus + 50 uur stage. De cursus volg je bij FOS Open Scouting (of een andere erkende organisator van kadervorming) en stage loop je in je eenheid.

Heb je dat achter de rug? Dan dien je je boekje in om je attest te verkrijgen.

Jouw deelname aan een cursus registreren doe je via KAVO.
Opgelet: Afhankelijk van je eerdere stappen binnen kadervorming, moet je mogelijks een 'Portfolio' uploaden. Daarover kan je alle info vinden op de Portfolio-pagina.

Is er iets onduidelijk? Neem dan contact op met [email protected]

(A)EL
Leiding
bekijk meer

Niet gevonden wat je zoekt?