Voor wie is de cursus?

De animatorcursus is er voor toekomstige en beginnende leiding. We verwelkomen op deze cursus laatstejaars-seniors (vanaf 16 jaar) en pas begonnen leiding.

Wat doe je tijdens de cursus?

Hier ontdek je een nieuwe wereld vol spel en plezier. Dat gebeurt onder het toeziend oog van instructeurs met bakken ervaring in het maken, uitleggen en begeleiden van spelen. Je zet jouw eerste stappen als volwaardige leiding en daar komt best wat bij kijken.

Tijdens de cursus leer je over de leefwereld van, communicatie met en activiteiten voor kinderen en jongeren. Daarnaast zoomen we in op zorgzaamheid, veiligheid en verantwoordelijkheid. Bovenal staat uiteraard spelplezier centraal.

De focus van de Cursus Animator ligt op het leren maken van spelen en omgaan met leden.

Tijdens de Cursus Animator werken we aan 7 competenties.

• Kinderen en jongeren begeleiden
  • Activiteiten organiseren
  • Over zichzelf reflecteren als animator
  • De veiligheid van kinderen en jongeren waarborgen
  • Respectvol handelen
  • Samenwerken
  • Enthousiasmeren

Jouw groeipad schrijf je neer in je persoonlijk trajectboekje. Dat krijg je bij de start van de cursus.

De Cursus Animator bestaat uit twee delen: 50 uur cursus volgen + 50 uur stage lopen. De cursus volg je bij FOS Open Scouting (of een andere erkende organisator van kadervorming) en stage loop je in je eenheid.

Leiding
bekijk meer

Niet gevonden wat je zoekt?