Voor wie is de cursus?

De animatorcursus is er voor toekomstige en beginnende leiding. We verwelkomen op deze cursus laatstejaars-seniors (vanaf 16 jaar) en pas begonnen leiding.

Wat doe je tijdens de cursus?

Hier ontdek je een nieuwe wereld vol spel en plezier. Dat gebeurt onder het toeziend oog van instructeurs met bakken ervaring in het maken, uitleggen en begeleiden van spelen. Je zet jouw eerste stappen als volwaardige leiding en daar komt best wat bij kijken.

Tijdens de cursus leer je over de leefwereld van, communicatie met en activiteiten voor kinderen en jongeren. Daarnaast zoomen we in op zorgzaamheid, veiligheid en verantwoordelijkheid. Bovenal staat uiteraard spelplezier centraal.

De focus van de Cursus Animator ligt op het leren maken van spelen en omgaan met leden.

Tijdens de Cursus Animator werken we aan 7 competenties.
Voor elke competentie werkte FOS Open Scouting een poster uit. Daarop kan je de kern van de competentie terug vinden. Klik de competenties aan om de posters te ontdekken.

Een bundeling van de 7 overzichtsposters kan je hier vinden.

Jouw groeipad schrijf je neer in je persoonlijk trajectboekje. Dat krijg je bij de start van de cursus.

De Cursus Animator bestaat uit twee delen: 50 uur cursus volgen + 50 uur stage lopen. De cursus volg je bij FOS Open Scouting (of een andere erkende organisator van kadervorming) en stage loop je in je eenheid.

Heb je dat achter de rug? Dan dien je je boekje in om je attest te verkrijgen.

23.0829.08

Roosendael - Rozendaal 5 2860 Sint-Katelijne-Waver
Leiding
bekijk meer

Niet gevonden wat je zoekt?