Behaal een attest

Met onze kadervorming cursussen kan je een attest in het jeugdwerk behalen. Attesten tonen aan de gemeente dat jullie inspanning doen om kwaliteit te bieden.

Voor de deelnemer is een attest behalen een persoonlijke meerwaarde. Sommige gemeenten belonen eenheden met extra subsidies.

Hoe ziet zo een cursus eruit?

De geattesteerde cursussen bestaan uit twee delen.

• 50 uur cursus
  • 50 uur stage

Volg een cursus bij FOS Open Scouting. De vormingsploeg TRAVO organiseert deze cursussen:

Loop stage in je eenheid (Animatoren & Hoofdanimatoren) of bij TRAVO (Instructeurs). Het traject schrijf je neer in je trajectboekje. Dit bespreek je na afloop met de instructeurs. Daarom is het belangrijk dat je het boekje ingediend bij FOS Open Scouting.

Was jouw traject succesvol? Dan ontvang je het attest dat bij de gevolgde cursus hoort.

Meer dan een attest

Tijdens de cursus ontdek je op een toffe manier intens nieuwe kennis, methodieken en spelletjes. Zo laad je jouw batterijen op. Je ontwikkelt nieuwe ideeën en legt contacten met collega’s van andere eenheden. Zo kan je achteraf extra gemotiveerd en gestimuleerd huiswaarts keren om deze nieuwe inzichten aan te wenden in je eenheid.

Leuke extraatjes:

• Je ontvangt een cursusbadge wanneer je jouw attest behaalt.
  • Je eenheid ontvangt een deursticker als minstens 1 persoon meekomt op cursus.

Ben je geprikkeld door vorming en wil je ook een blik werpen op niet-geattesteerde cursussen? Neem dan een kijkje bij vorming op maat.