30/09/2023 01/10/2023

Roeicursus stilstaand weekend 1 2023

By FOS Nationaal in 2de FOS De Westhinder (spuikombasis)

leerrijk Vloot vorming

Menu

Je bent hier:

Klik hier voor de infobrief. 

De Cursus ‘Roeien op Stilstaand water’ wordt aangeboden op 2 niveaus:

 • Beginners leren om te roeien en roeibevelen te begrijpen, ze ontdekken een roeiboot en verwerven expertise in het leggen van eenvoudige knopen. Na het succesvol afronden van de cursus ontvangt elke deelnemer een ‘Beginnersbrevet’.
 • Gevorderden leren om het bevel te voeren over een roeiboot op stilstaand water. Ze ontwikkelen inzicht en leren zowel lijnwerpen als perfecte knopen leggen. Na het succesvol afronden van de cursus ontvangt elke deelnemer een ‘Commandobrevet Roeien op Stilstaand water’ en een bijhorende badge.

De individuele kostprijs per deelnemer bedraagt 29 euro.

De theoretische inhoud van de cursus staat neergeschreven in het handboek ‘Roeien en Zeilen op stilstaand water’. Elke deelnemer dient een eigen handboek te hebben tijdens de cursus. Dat kan worden aangekocht in de FOS-Shop. Bestel dit tijdig.

WIE?

Deze cursus verwelkomt seascouts-leden die 12 jaar zijn of worden in het jaar waarin ze deelnemen aan de roeicursus. Opgelet: Deelnemers die zich willen inschrijven voor de cursus voor gevorderden moeten reeds een Beginnersbrevet behaald hebben voor deze cursus. Uitzonderingen kunnen voor inschrijving aangevraagd worden door te mailen naar [email protected]. Dit eerste weekend is enkel voorzien voor bepaalde eenheden namelijk: 1ste FOS Lange Wapper, 2de FOS Westhinder & 11de-12ste FOS De Boekaniers. 

Deze cursus wordt georganiseerd voor leden van nautische eenheden. Test hier alvast jouw kennis!

WAAR?

De cursus gaat door aan de nautische basis van 2de FOS Westhinder (Spuikom).
Adres: Vicognedijk 31, 8400 Oostende

WANNEER?

De cursus start op 30/09 2023 om 9u.00 en eindigt op 1/10 2023 om 17u.00.

HOE INSCHRIJVEN?

Er worden maximum 100 deelnemers per weekend toegelaten op de cursus. Als het maximumaantal overschreden wordt voor de uiterlijke inschrijvingsdatum, kunnen deelnemers intekenen op de wachtlijst. Bij je online inschrijving betaal je meteen het deelnamegeld

Inschrijven voor deze cursus kan vanaf 4 september om 20u via deze link Instructeurs schrijven gratis in via deze link
Vragen over de inschrijving kunnen gemaild worden naar [email protected]

WAT MOET JE MEENEMEN?
 • Regenkledij & reddingsvest
 • Voldoende warme kledij
 • Eetgerief: bord/gamel, bestek en beker
 • Slaapgerief: matje, slaapzak en pyjama
 • Toiletzak (tandenborstel, tandpasta, kam/borstel, deodorant, …)
 • Schrijfgerief & papier
 • Een klein beetje zakgeld voor een drankje aan de bar (je krijgt voldoende eten en drinken)
 • Handboek ‘Roeien en Zeilen op Stilstaand water’
 • Een ingevulde medische fiche
 • Identiteitskaart
INFO OVER DE KOSTPRIJS

Deelnemen aan deze cursus kost aan het standaardtarief 29 euro. Je kan tijdens de inschrijving kiezen om aan een verlaagd kansentarief (19 euro) te betalen & een ‘SOMticket’ te kopen; of om een meerprijs (32 euro) te betalen die het kansentarief steunt en een ‘solidariteitsticket’ te kopen.

SOM staat voor Solidariteit Op Maat en werkt financiële drempels binnen scouting weg. Je leest er hier meer over. Het SOMticket werkt op basis van vertrouwen, we rekenen op de eerlijkheid van elke deelnemer.

We vinden het belangrijk dat iedereen kan deelnemen aan het aanbod van FOS Open Scouting. Zijn er bepaalde drempels die jou tegenhouden om deel te nemen? Laat dit dan gerust weten aan [email protected].

INFO OVER DE ANNULERING

Uitschrijven met (gedeeltelijke) terugbetaling kan tot 2 weken voor de start van de cursus, m.a.w. tot 16 september om 20u. Tot die datum wordt 95% van het deelnamegeld terugbetaald bij annulering zonder geldige reden. Schrijf je je pas later uit? Dan wordt je deelnamegeld niet terugbetaald. Meer lezen over onze annulatievoorwaarden kan via deze link