01/10/2022 02/10/2022

Roeicursus stilstaand weekend 1 2022

By FOS Nationaal in

leerrijk Vloot vorming

Menu

Je bent hier:

De Cursus ‘Roeien op Stilstaand water’ wordt aangeboden op 2 niveaus:

 • Beginners leren om te roeien en roeibevelen te begrijpen, ze ontdekken een roeiboot en verwerven expertise in het leggen van eenvoudige knopen. Na het succesvol afronden van de cursus ontvangt elke deelnemer een ‘Beginnersbrevet’.
 • Gevorderden leren om het bevel te voeren over een roeiboot op stilstaand water. Ze ontwikkelen inzicht en leren zowel lijnwerpen als perfecte knopen leggen. Na het succesvol afronden van de cursus ontvangt elke deelnemer een ‘Commandobrevet Roeien op Stilstaand water’ en een bijhorende badge.

De individuele kostprijs per deelnemer bedraagt 27 euro.

De theoretische inhoud van de cursus staat neergeschreven in het handboek ‘Roeien en Zeilen op stilstaand water’. Elke deelnemer dient een eigen handboek te hebben tijdens de cursus. Dat kan worden aangekocht in de FOS-Shop en kost 7 euro voor een losbladig exemplaar & 10 euro inclusief mapje. Bestel dit tijdig.

WIE?

Deze cursus verwelkomt seascouts-leden die 12 jaar zijn of worden in het jaar waarin ze deelnemen aan de roeicursus. Opgelet: Deelnemers die zich willen inschrijven voor de cursus voor gevorderden moeten reeds een Beginnersbrevet behaald hebben voor deze cursus. Deze cursus wordt georganiseerd voor leden van nautische eenheden. Test hier alvast jouw kennis!

Dit eerste weekend is voorzien voor: 2de FOS Westhinder, beginners van 3de 4de FOS De Wilde Eend, 9e FOS Wandelaar en 11de-12de FOS De Boekaniers. Klik hier voor de infobrief. 

WAAR?

De cursus gaat door aan de nautische basis van 2de FOS Westhinder (Spuikom).
Adres: Vicognedijk 31, 8400 Oostende

WANNEER?

De cursus start op zaterdag 1 oktober 2022 om 9u00 en eindigt op zondag 2 oktober 2022 om 17h00.

HOE INSCHRIJVEN?

Inschrijven kan van 5 september om 20u00 tot 25 september om 20u00. Er worden maximum 100 deelnemers per weekend toegelaten op de cursus. Als het maximumaantal overschreden wordt voor de uiterlijke inschrijvingsdatum, kunnen deelnemers intekenen op de wachtlijst.
Bij je online inschrijving betaal je meteen het deelnamegeld

Klik hier om in te schrijven. 
Vragen over de inschrijving kunnen gemaild worden naar [email protected] 

WAT MOET JE MEENEMEN?
 • Regenkledij & reddingsvest
 • Voldoende warme kledij
 • Eetgerief: bord/gamel, bestek en beker
 • Slaapgerief: matje, slaapzak en pyjama
 • Toiletzak (tandenborstel, tandpasta, kam/borstel, deodorant, …)
 • Schrijfgerief & papier
 • Bargeld
 • Handboek ‘Roeien en Zeilen op Stilstaand water’
 • Een ingevulde medische fiche
 • Identiteitskaart
INFO OVER DE KOSTPRIJS

Deelnemen aan deze cursus kost aan het standaardtarief 27 euro. Je kan tijdens de inschrijving kiezen om aan een verlaagd kansentarief (- 1/3de van de prijs) te betalen & een ‘SOMticket’ te kopen; of om een meerprijs (+ 3 euro) te betalen die het kansentarief steunt en een ‘solidariteitsticket’ te kopen.

SOM staat voor Solidariteit Op Maat en werkt financiële drempels binnen scouting weg. Je leest er hier meer over. Het SOMticket werkt op basis van vertrouwen, we rekenen op de eerlijkheid van elke deelnemer.

We vinden het belangrijk dat iedereen kan deelnemen aan het aanbod van FOS Open Scouting. Zijn er bepaalde drempels die jou tegenhouden om deel te nemen? Laat dit dan gerust weten aan [email protected].

INFO OVER DE ANNULERING

Uitschrijven kan tot 2 weken voor de start van de cursus, m.a.w. tot 17 september om 20u. Tot die datum wordt er bij uitschrijving een administratiekost van €1 ingehouden.
Schrijf je je pas later uit? Dan wordt je deelnamegeld niet terugbetaald.