De Cursus ‘Roeien op Getijden water’ wordt aangeboden op 1 niveau en bouwt verder op ‘Roeien op stilstaand water’:
Deelnemers leren het bevel voeren en omgaan met een boot op getijden water.

Knopen, een theoretisch basis en praktische manoeuvres hiervoor nodig worden aangeleerd en beoordeeld. Een deelnemer krijgt een brevet en badge bij het succesvol voltooien van de cursus. Hij of zij wordt dan in staat geschat om zelf met een boot om getijden water te roeien.

De individuele kostprijs per deelnemer bedraagt 30 euro.
De theoretische inhoud van de cursus staat neergeschreven in het handboek ‘Roeien en Zeilen op stromend water’. Elke deelnemer dient een eigen handboek te hebben tijdens de cursus. Dat kan worden aangekocht bij de inschrijving en kost 5 euro. De bestellingen worden bij aanvang van de cursus uitgedeeld.

WIE?
Deze cursus verwelkomt seascouts-leden die 16 jaar zijn of worden in het jaar waarin ze deelnemen aan de roeicursus en de succesvol ‘roeien op stilstaand water voor gevorderden’ hebben voltooid.

WAAR?
Basis Seascouts Lange Wapper Beatrijslaan 41, 2050 Antwerpen.
Openbaar vervoer:
Trein nemen naar Antwerpen Centraal, eens daar tram nemen richting Linkeroever, afstappen halte Frederik Van Eeden.

WANNEER?
De cursus start vrijdag 9 oktober 2020 om 20u (voor instructeurs om 19u30). Er wordt op vrijdag avond geen avondmaal voorzien. Het einde van de cursus is zondag 11 oktober 2020 om 15u
Theoriedag:
Ter voorbereiding op deze cursus is een theoriedag voorzien. Deze gaat door op zaterdag 19 september 2020 van 09u30 tot 13u te FOS Nationaal, Zwijnaardsesteenweg 91 – 93 Gent. Deze dag is niet verplicht maar heel sterk aangeraden.
Mee te nemen op de theoriedag: schrijfgerief, kladpapier, cursusboek & mondmasker

HOE INSCHRIJVEN?
Inschrijven voor deelnemers kan hier & inschrijven voor instructeurs hier tot 13/09/2020.
Er worden maximum 30 cursisten toegelaten op de cursus. Indien het maximumaantal overschreden wordt voor de uiterlijke inschrijvingsdatum, worden deelnemers op de wachtlijst geplaatst.
Bij je inschrijving betaal je meteen online het deelnamegeld van 30 euro (instructeurs 15 euro) en duid je aan of je een  handboek wil bestellen (met/zonder map).
Vragen over de inschrijving kunnen gemaild worden naar [email protected] & vragen over de cursus kunnen gemaild worden naar [email protected]

WAT MOET JE MEENEMEN?
 Zeilkledij & reddingsvest
 Voldoende warme kledij