15/10/2021 17/10/2021

Roeicursus getijden 2021

By FOS Nationaal in

leerrijk Vloot vorming

De Cursus ‘Roeien op Getijden water’ wordt aangeboden op 1 niveau en bouwt verder op ‘Roeien op stilstaand water’:
Deelnemers leren het bevel voeren en omgaan met een boot op getijden water.

Knopen, een theoretisch basis en praktische manoeuvres hiervoor nodig worden aangeleerd en beoordeeld. Een deelnemer krijgt een brevet en badge bij het succesvol voltooien van de cursus. Hij of zij wordt dan in staat geschat om zelf met een boot om getijden water te roeien.

De individuele kostprijs per deelnemer bedraagt 30 euro.
De theoretische inhoud van de cursus staat neergeschreven in het handboek ‘Roeien en Zeilen op stromend water’. Elke deelnemer dient een eigen handboek te hebben tijdens de cursus. Dat kan worden aangekocht in de FOS-Shop en kost 5 euro voor een losbladig exemplaar & 8 euro voor een cursus in een mapje. Bestel dit tijdig!

WIE?

Deze cursus verwelkomt seascouts-leden die 16 jaar zijn of worden in het jaar waarin ze deelnemen aan de roeicursus en de succesvol ‘roeien op stilstaand water voor gevorderden’ hebben voltooid.

WAAR?

De cursus gaat door aan de nautische basis van 1ste FOS Lange Wapper (Linkeroever).
Adres: Beatrijslaan 41, 2050 Antwerpen
Openbaar vervoer: Trein nemen naar Antwerpen Centraal, van daar tram naar Linkeroever, afstappen halte Frederik Van Eeden.

WANNEER?

De cursus start op vrijdag 15 oktober 2021 om 20u (voor instructeurs om 19u30). Er wordt op vrijdag avond géén avondmaal voorzien. De cursus eindigt op zondag 17 oktober 2021 om 15u.

• Theoriedag:
    Ter voorbereiding op deze cursus is een theoriedag voorzien. Deze gaat door op zaterdag 2 oktober 2021 van 09u30 tot 13u op het kantoor van FOS Nationaal, Zwijnaardsesteenweg 93 in Gent. Deze dag is niet verplicht maar heel sterk aangeraden.
    Mee te nemen op de theoriedag: schrijfgerief, kladpapier & cursusboek.
HOE INSCHRIJVEN?

Inschrijven voor deelnemers & instructeurs kan van 4 september om 20u tot 18 september om 20u via dit formulier.
Er worden maximum 30 deelnemers toegelaten op de cursus. Indien het maximumaantal overschreden wordt voor de uiterlijke inschrijvingsdatum, kunnen deelnemers intekenen op de wachtlijst.
Bij je inschrijving betaal je meteen online het deelnamegeld.
Vragen over de inschrijving kunnen gemaild worden naar [email protected] & vragen over de cursus kunnen gemaild worden naar [email protected].

WAT MOET JE MEENEMEN?

• Regenkledij & reddingsvest
  • Voldoende warme kledij
  • Eetgerief: bord/gamel, bestek en beker
  • Slaapgerief: matje, slaapzak en pyjama
  • Toiletzak (tandenborstel, tandpasta, kam/borstel, deodorant, …)
  • Schrijfgerief & papier
  • Bargeld
  • Handboek ‘Roeien en Zeilen op Stromend water’
  • Een ingevulde medische fiche
  • Identiteitskaart
INFO OVER DE KOSTPRIJS

Deelnemen aan deze cursus kost aan het standaardtarief 30 euro. Je kan tijdens de inschrijving kiezen om aan een verlaagd kansentarief (- 50%) te betalen & een ‘SOMticket’ te kopen; of om een meerprijs (+ 20%) te betalen die het kansentarief steunt en een ‘solidariteitsticket’ te kopen.

We proberen dit voor cursussen voor het eerst uit tijdens het scoutsjaar 2021-2022 in het kader van het SOM-fonds. SOM staat voor Solidariteit Op Maat en werkt financiële drempels binnen scouting weg. Je leest er hier meer over. Het SOMticket werkt op basis van vertrouwen, we rekenen op de eerlijkheid van elke deelnemer.

We vinden het belangrijk dat iedereen kan deelnemen aan het aanbod van FOS Open Scouting. Zijn er bepaalde drempels die jou tegenhouden om deel te nemen? Laat dit dan gerust weten aan [email protected].

INFO OVER DE ANNULERING

Uitschrijven kan tot 2 weken voor de start van de cursus, m.a.w. tot 18 september om 20u. Tot die datum wordt er bij uitschrijving een administratiekost van €1 ingehouden.
Schrijf je je pas later uit? Dan wordt je deelnamegeld niet terugbetaald.

Seascouts
bekijk meer