Je bent hier:

Organiseer je een activiteit met (een) andere eenhe(i)d(en)?! Dan kan je financiële steun krijgen van FOS Open Scouting. Want we willen onze eenheden stimuleren om elkaar op te zoeken en samen activiteiten te organiseren. De eventuele tegemoetkoming die je kan krijgen is bedoeld voor volwaardige scoutsactiviteiten waar verschillende eenheden aan deelnemen, NIET voor de organisatie van fuiven of feestjes.

Om in aanmerking te komen voor de samenwerkingssteun verwachten we dat ofwel minstens drie eenheden deelnemen aan de activiteit, ofwel slechts twee eenheden met een minimum van 100 deelnemers.

Het bedrag

Het bedrag hangt af van het aantal betrokken eenheden, het aantal geschatte deelnemers van elke eenheid en de aard van de activiteit. Afhankelijk van deze factoren kunnen jullie 50 tot 500 euro krijgen.

De tegenprestatie

Als tegenprestatie voor de steun vragen we van jullie kort na de activiteit enkele mooie foto’s en een kort begeleidend tekstje om op de website of facebookpagina van FOS Open Scouting te plaatsen. Zo zetten we de verbondenheid tussen eenheden en jullie leuk initiatief in de verf!

Hoe aanvragen?

Vul tijdig dit aanvraagformulier in en stuur het naar [email protected] Je krijgt binnen 4 weken antwoord of de activiteit gesteund wordt en met welk bedrag. Stuur samen met de aanvraag ook je voorbereiding (activiteitenfiche) en begroting op. 

Extra vragen?

Meer info krijg je bij de vrijwilligers en stafmedewerkers van de ploeg Leiding & Eenheidsondersteuning of via [email protected]

Enkele voorbeelden

Challenger

Ieder jaar organiseren de Gentse eenheden 151e FOS De Koala's en 192e FOS De Wouw een epische oriëntatietocht. 

De Battle der Eenheden

In 2018 organiseerden 7 Gentse eenheden De Battle der Eenheden. Een spannende avonturenwedstrijd voor JVG's

Battle der eenheden

Kamp West

De Menapiërs, De Vrijbuiters, De Boekaniers, De Jakketoes, De Navajo’s, Westhinder, Dakota’s, ‘t Vloedgat en De Jolle  organiseerden de voorbije jaren een ‘Kamp West’-activiteit voor alle takken van hun eenheid. Met Kamp West willen de eenheden hun leden laten voelen dat zij deel uitmaken van een geweldige jeugdbeweging met veel andere eenheden in de provincie West-Vlaanderen. Want een scout is nooit alleen! Zo speelden in 2018 alle takken een spel rond het thema ‘Ridders en Jonkvrouwen’ in Brugge, in 2017 maakten ze als piraten het Maria Hendrikapark in Oostende onveilig.  Eenheden organiseerden met ondersteuning vanuit de Commisse Eenheden helemaal zelf de activiteit: spelen maken, voor catering zorgen, contacten met de stad … Het was telkens een hele klus om het gebeuren te coördineren met alle eenheden, maar het is altijd gelukt en de dag zelf was telkens een geweldige ervaring voor de leden.