Je bent hier:

In elke provincie komen eenheidsleiding en assistent-eenheidsleiding enkele avonden per jaar samen. Ze bepalen de nodige gespreksstof om over uit te wisselen. De data staan op de FOS-kalender die je in je bus kreeg en zijn ook terug te vinden op onze online activiteitenkalender.

(A)El-netwerken vervullen vele functies.

  • Zo krijgen (A)EL's de kans om op een fijne ongedwongen manier kennis te maken (of eens bij te kletsen) met collega-EL’s uit de buurt.
  • We bieden hen de mogelijkheid om rond een (door hen gekozen) thema een boompje op te zetten.
  • Zo kunnen (A)EL's nog eens de binnenkant van een scoutsbar zien zonder dat de leiding hen bestookt met vragen.
  • Het is een plaats om ideeën uit te wisselen en problemen te bespreken, en wie weet plannen te maken voor een gezamenlijke activiteit met andere eenheden.

De (A)EL-netwerken zijn dus een unieke kans om:

  • andere (A)EL’s te ontmoeten
  • te discussiëren over thema’s die (A)EL's allen aanbelangen
  • op je gemak iets te drinken
  • feedback te vragen op eventuele problemen waar je mee worstelt
  • kennis te maken met mensen uit de nationale structuur
  • frisse ideeën op te doen

Wie is welkom?

Maak je deel uit van de EL-ploeg (EL of AEL dus), dan ben je welkom. Heb je geen zin om alleen te komen maar krijg je geen collega mee. Geen probleem, als iemand van je leidingsploeg je wil vergezellen of interesse heeft in het geplande vergaderthema is hij of zij ook welkom.

Ook (A)EL’s van buiten de provincie mogen komen. Het maakt er de uitwisseling alleen maar interessanter op. Ideaal ga je natuurlijk naar het (A)EL-netwerk in de eigen provincie, maar als je daar niet kan naar toe komen (om studie- of andere redenen) mag je zeker ergens anders aansluiten. Gewoon signaleren aan [email protected] of je een uitnodiging van een ander netwerk wil krijgen.

Waar gaan die (A)EL-netwerken door? 

We houden de (A)EL-netwerken telkens in een ander eenheidslokaal. Veel is hiervoor niet nodig, een plek waar we allen rond de tafel kunnen zitten en een bar om iets te drinken. En zo kunnen jullie ook eens de lokalen van de andere eenheden zien. 

Wanneer gaan ze door?

Vijf keer per jaar in elke provincie. Check de online activiteitenkalender voor alle data. 

Meer info

De (A)EL-netwerken worden georganiseerd door de Commissie Eenheden. Meer info kan je krijgen via [email protected] of via 09 245 45 86.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de (A)EL-netwerken, wordt dan lid van de facebookgroep van het netwerk van je provincie: Antwerpen, Centrum (Vlaams-Brabant, Brussel en Limburg), Oost-Vlaanderen & West-Vlaanderen