27/10/2023 29/10/2023

Motorcursus getijden 2023

By FOS Nationaal in 1ste FOS Lange Wapper

leerrijk Vloot vorming

Menu

Je bent hier:

Klik hier voor de infobrief!

De Cursus ‘Motorcursus op Getijdenwater’ wordt aangeboden op 1 niveau. 

De motorcursus is de nieuwe cursus die de roeicursus getijden vervangt. De motorcursus focust op manouvres in een haven, met snelle motorboten, en op getijden water. Theoretisch focust de cursus zich op boeien en bakens, intro tot getijden water, VHF, etc... 
De individuele kostprijs per deelnemer bedraagt 38 euro.
De theoretische inhoud van de cursus staat neergeschreven in het handboek ‘Roeien en Zeilen op stromend water’. Elke deelnemer dient een eigen handboek te hebben tijdens de cursus. Dat kan worden aangekocht in de FOS-Shop. Bestel dit tijdig! Op de theoriedag krijg je nog een extra onderdeel. 

WIE?

Deze cursus verwelkomt seascouts-leden die 16 jaar zijn of worden in het jaar waarin ze deelnemen aan de roeicursus en die succesvol ‘roeien op stilstaand water voor gevorderden’ hebben voltooid. Test hier alvast jouw kennis!

WAAR?

De cursus gaat door aan de nautische basis van 1ste FOS Lange Wapper (Linkeroever).
Adres: Beatrijslaan 41, 2050 Antwerpen
Openbaar vervoer: Trein nemen naar Antwerpen Centraal, van daar tram naar Linkeroever, afstappen halte Frederik Van Eeden.

WANNEER?

De cursus start op 27 oktober 2023 tussen 19u en 19u30. Er wordt op vrijdagavond géén avondmaal voorzien. De cursus eindigt op 29 oktober 2023 om 17u.

 • Theoriedag:
  Ter voorbereiding op deze cursus is een theoriedag voorzien. Deze gaat door op 30 September 2023 van 09u.30 tot 15u. op het kantoor van FOS Nationaal, Zwijnaardsesteenweg 93 in Gent. Deze dag is niet verplicht, maar heel sterk aangeraden.
  Mee te nemen op de theoriedag: lunchpakket, schrijfgerief, kladpapier en cursusboek. 
HOE INSCHRIJVEN?

Inschrijven kan vanaf 4 september om 20u via deze link

Instructeurs kunnen zich gratis inschrijven via deze link

Er worden maximum 36 deelnemers toegelaten op de cursus. Indien het maximumaantal overschreden wordt voor de uiterlijke inschrijvingsdatum, kunnen deelnemers intekenen op de wachtlijst. Bij je inschrijving betaal je meteen online het deelnamegeld.
Vragen over de inschrijving kunnen gemaild worden naar [email protected]Vragen over de cursus kunnen gemaild worden naar [email protected]

WAT MOET JE MEENEMEN?

 • Regenkledij & reddingsvest
 • Voldoende warme kledij
 • Eetgerief: bord/gamel, bestek en beker
 • Slaapgerief: matje, slaapzak en pyjama
 • Toiletzak (tandenborstel, tandpasta, kam/borstel, deodorant, …)
 • Schrijfgerief, papier, passer en geodriehoek
 • Een klein beetje zakgeld voor 's avonds in de bar (je krijgt genoeg te eten en te drinken)
 • Handboek ‘Roeien en Zeilen op Stromend water’
 • Een ingevulde medische fiche
 • Identiteitskaart
INFO OVER DE KOSTPRIJS

Deelnemen aan deze cursus kost aan het standaardtarief 38 euro. Je kan tijdens de inschrijving kiezen om aan een verlaagd kansentarief (25 euro) te betalen en een ‘SOMticket’ te kopen; of om een meerprijs (41 euro) te betalen die het kansentarief steunt en een ‘solidariteitsticket’ te kopen.

SOM staat voor Solidariteit Op Maat en werkt financiële drempels binnen scouting weg. Je leest er hier meer over. Het SOMticket werkt op basis van vertrouwen, we rekenen op de eerlijkheid van elke deelnemer.

We vinden het belangrijk dat iedereen kan deelnemen aan het aanbod van FOS Open Scouting. Zijn er bepaalde drempels die jou tegenhouden om deel te nemen? Laat dit dan gerust weten aan [email protected].

INFO OVER DE ANNULERING

Uitschrijven met (gedeeltelijke) terugbetaling kan tot 2 weken voor de start van de cursus, m.a.w. tot 20 oktober om 20u. Tot die datum wordt 95% van het deelnamegeld terugbetaald bij annulering zonder geldige reden. Schrijf je je pas later uit? Dan wordt je deelnamegeld niet terugbetaald. Meer lezen over onze annulatievoorwaarden kan via deze link

Kalender

Leden
Seascouts
bekijk meer