Vorming

FOS Open Scouting hecht veel belang aan vorming. We bieden zowel leden als leiding de kans om zich verder te ontplooien.

Voor leiding hebben we algemene cursussen waar elke leid(st)er, ongeacht zijn of haar ervaring, een geschikte cursus zou moeten vinden. Deze geattesteerde cursussen zijn ook buiten scouting bijzonder waardevol én erkend.

Voor leden rekenen we voornamelijk op onze leiding om bepaalde inhouden zo goed mogelijk over te brengen. Voor de nautische leden voorzien we wel enkele nautische cursussen.

BELANGRIJK:

In oktober 2015 verandert de regelgeving rond het organiseren van geattesteerde cursussen. Elke eenheid moet vanaf oktober 2015 enkele nieuwe zaken doorvoeren. Hier wordt stap voor stap beschreven wat je als eenheid moet doen.

Onder volgende logo’s vind je een overzicht van alle cursussen:

Belang van vorming

Nog niet volledig overtuigd? Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons te contacteren.