Je bent hier:

FOS Open Scouting is op zoek naar vrijwilligers voor volgende projecten

Jaarthema 23-24

Elk jaar ontwikkelen we met FOS Nationaal een jaarthema voor de eenheden. Daarbij voorzien we op z'n minst een thema met slogan, een badge en een visietekst. Afhankelijk van het engagement van de projectgroep kunnen we verder gaan en bijvoorbeeld evenementen/spelen of producten maken.

[email protected]

www.fos.be

Onze portaalwebsite - die waar je nu op zit - gaat een metamorfose tegemoet. We denken de website van 0 terug op en zorgen dat die naadloos met onze andere websites (Scoutsmap, KEEO) samenwerkt. Denk je graag mee hoe die er dan uitmoet zien en welke informatie er zeker op te vinden moet zijn? Of ben je communicatief, heb je een neus voor ICT of gewoon heel nieuwsgierig? Laat dan iets weten!

[email protected]

Zangbundel

We zijn op zoek naar vrijwilligers met een interesse voor kampvuurliedjes, gitaarmuziek en eventueel wat muzikaal talent. Doel? Een stevige, kwalitatieve zangbundel ontwikkelen.

[email protected]

Gillwell

Gilwell is een 7-daagse vorming met 6 overnachtingen. Gilwell daagt je uit om aan de slag te gaan met je eigen valkuilen en conflicten in de thuisgroep. Door stil te staan bij persoonlijke situaties kom je sterker in je engagement te staan. Zo ben je klaar voor een nieuw scoutsavontuur en kan je met een frisse blik verder als scout. Hiervoor zijn we op zoek naar mensen om deze vorming terug te introduceren.

[email protected]

Fundamenten FOS Open Scouting

Onze fundamenten, dat zijn onze missie en visie. Onze waarden en normen die onze beweging vorm geven en ons vooral ook richting geven. Voor een jongerenbeweging is het belangrijk je eigen fundament voldoende in vraag te stellen. Dat is hetgeen we willen doen met een sterk denk-team. Interesse?

[email protected]

Mediawijsheid

Met mediawijsheid bedoelen we dat we bewust, actief, kritisch en creatief moeten omgaan met alle vormen van (nieuwe) media. Het is deels onze rol om onze jonge leden daarin te sensibiliseren. We willen een beleid uitwerken rond mediawijsheid en kijken wat we concreet moeten uitwerken om mediawijsheid bij onze leden te vergroten. Heb je interesse in denk-werk en ken je wel iets van die media-wereld?

[email protected]

Digitalisatie fiscale attesten

Iedereen beseft dat die fiscale attesten een administratieve doorn in het oog zijn van elke eenheidsleider sinds de nieuwe wetgeving. We willen daar graag een digitaal systeem voor ontwikkelen om de administratieve last te kunnen beperken.

[email protected]

WOSM/WAGGGS-badge

Een genderinclusieve badge. Eentje dat voor iedereen telt, voor beide wereldbewegingen. Die willen we maken en we willen er ook graag een visietekstje bij. Interesse?

[email protected]

Inrichting terras FOS-kantoor

We hebben een groot terras op ons FOS-kantoor. We willen dat graag wat gezelliger inrichten met planten, DIY-Pallet-banken, hangmatten en andere zotte ideeën. Waar zijn die handige harry's?

[email protected]