FOS Open Scouting is op zoek naar vrijwilligers voor volgende projecten

Bepaal mee de toekomst van FOS via het beleidsplan

FOS schrijft een beleidsnota voor de periode 2026-2030. Een beleidsnota is een plan vol met acties & doelstellingen voor de komende 5 jaar. Op basis van dit plan krijgen we budget van de overheid. Zo bepalen we samen met jullie waar we de komende 5 jaar op inzetten. Het nieuwe beleidsplan moeten we begin 2024 indienen bij de Vlaamse Overheid. De projectgroep beleidsplan komt 3 à 4 keer samen om input en feedback te geven. Iedereen is welkom, zowel leiding, oudste leden, vrijwilligers, stammers, & sympathisanten van FOS. Laat je kritische zelve maar eens goed los. Jij bent aan zet!

Inf[email protected] of stuur een berichtje naar Amber of Lop via facebook.

Fundamenten FOS Open Scouting

Onze fundamenten, dat zijn onze missie en visie. Onze waarden en normen die onze beweging vorm geven en ons vooral ook richting geven. Voor een jongerenbeweging is het belangrijk je eigen fundament voldoende in vraag te stellen. Dat is hetgeen we willen doen met een sterk denk-team. Interesse?

www.fos.be

Onze portaalwebsite - die waar je nu op zit - gaat een metamorfose tegemoet. We denken de website van 0 terug op en zorgen dat die naadloos met onze andere websites (Scoutsmap, KEEO) samenwerkt. Denk je graag mee hoe die er dan uitmoet zien en welke informatie er zeker op te vinden moet zijn? Of ben je communicatief, heb je een neus voor ICT of gewoon heel nieuwsgierig? Laat dan iets weten!

Zangbundel

We zijn op zoek naar vrijwilligers met een interesse voor kampvuurliedjes, gitaarmuziek en eventueel wat muzikaal talent. Doel? Een stevige, kwalitatieve zangbundel ontwikkelen.

Gillwell

Gilwell is een 7-daagse vorming met 6 overnachtingen. Gilwell daagt je uit om aan de slag te gaan met je eigen valkuilen en conflicten in de thuisgroep. Door stil te staan bij persoonlijke situaties kom je sterker in je engagement te staan. Zo ben je klaar voor een nieuw scoutsavontuur en kan je met een frisse blik verder als scout. Hiervoor zijn we op zoek naar mensen om deze vorming terug te introduceren.

Mediawijsheid

Met mediawijsheid bedoelen we dat we bewust, actief, kritisch en creatief moeten omgaan met alle vormen van (nieuwe) media. Het is deels onze rol om onze jonge leden daarin te sensibiliseren. We willen een beleid uitwerken rond mediawijsheid en kijken wat we concreet moeten uitwerken om mediawijsheid bij onze leden te vergroten. Heb je interesse in denk-werk en ken je wel iets van die media-wereld?

Digitalisatie fiscale attesten

Iedereen beseft dat die fiscale attesten een administratieve doorn in het oog zijn van elke eenheidsleider sinds de nieuwe wetgeving. We willen daar graag een digitaal systeem voor ontwikkelen om de administratieve last te kunnen beperken.

Inrichting terras FOS-kantoor

We hebben een groot terras op ons FOS-kantoor. We willen dat graag wat gezelliger inrichten met planten, DIY-Pallet-banken, hangmatten en andere zotte ideeën. Waar zijn die handige harry's?