Je bent hier:

Naast vergaderingen en teambuildings met je werk- of projectgroep, valt er bij FOS Nationaal nog heel wat te beleven.

BBB - oktober

Bier, Burgers en Belangrijke mensen is hét startmoment van het jaar voor FOS Nationaal. Voldoende eten, frisse drankjes, goed gezelschap en een warm vuur. Wat meer heeft een mens nodig? 

GSB-day - oktober

Het ideale moment om ervaringen en informatie uit te wisselen met vrijwilligers van de vier andere scoutsassociaties in België. Er worden workshops op maat van de vrijwilliger aangeboden. 

Wintercafé - december

Een gezellige avond onder vrijwilligers met een drankje, een hapje en hier en daar een gezelschapsspel. 

Nieuwjaarsreceptie - 20 januari 2023

We heffen het glas op het nieuwe jaar met de nationale vrijwilligers, eenheidsleiding, nationale stam en ereleden. 

Fourage - 10 tot 11 februari 2023

Het vormingsweekend van de Ambrassade voor vrijwilligers en beroepskrachten in de jeugdsector. Een beurs voor leren en ontwikkeling.

FOS2Night - 23 februari 2023

De avond start met een leuke activiteit en eindigt met een 'danske' placeren. 

Leidingsraad - 1 maart 2023

Het inspraakmoment voor actieve leiding. Alle leiding van FOS Open Scouting kan en mag hun mening geven over de onderwerpen die ze zelf belangrijk vinden. Vrijwilligers die niet langer actief zijn als leiding zijn welkom om te helpen begeleiden of een kijkje te nemen.

48u. Nationaal - 3 tot 5 maart 2023

Een weekend met al onze fantastische vrijwilligers? Klinkt als een droom. En toch wordt het dit jaar realiteit! We zakken af naar Moerkensheide voor een weekend vol plezier, teambuildende activiteiten, schatergelach, spelletjes, workshops en tonnen gezelligheid.

Techniekenweekend - 11 tot 12 maart 2023

Nog een weekend? Het zal wel zijn! Knoop (snap je 'm?) het alvast in je oren tijdens dit weekend zetten we ons beste techniekenbeentje nog eens voor. Met een gezellige bende, bestaande uit leiding en nationaal vrijwilligers, wakkeren we het vuur (jupla, nog eentje) voor technieken in ons hart nog wat aan.  

A la carte - 30 april 2023

Het vormingsmoment voor alle leiding (en vrijwilligers) van FOS Open Scouting. De nationale werk- en projectgroepen slaan de handen in elkaar en zorgen samen voor een goed gevuld vormingsprogramma. 

CinemaBQ - 17 mei 2023

Een filmavond in openlucht mét BBQ. Gewoon zitten, eten en genieten. 

Op kamp met FOS Nationaal - 23 tot 25 juli 2023

We sluiten het jaar af zoals alle eenheden: met tenten, sjorringen en een gigantische portie avontuur. We trekken namelijk als fiere fossers nog eens samen op kamp, weer volledig ondergedompeld in de echte scoutservaringen! Het wordt een weekend vol doldwaze momenten met toffe mensen, zowel overdag als 's avonds rond het kampvuur.

Andere evenementen

Deze evenementen werden (nog) niet ingepland, maar vonden eerdere werkingsjaren af en toe eens plaats.

Eet & Denk - april

We steken de koppen bij elkaar en denken met alle nationale vrijwilligers na over een scoutesk thema. Na al dat gepeins, schuiven we de beentjes onder tafel. 

FOS-café - juni

Een café-avond om het jaar af te sluiten. Ook leiding die interesse heeft om nationale vrijwilliger te worden is welkom. 

Mauro

Heb je een vraag?

Mauro helpt jou graag verder!

Stafmedewerker Eenheidsondersteuning & Betrokkenheid

Stadsondersteuning Gent, Eenheden Oost-Vlaanderen, Nationale vrijwilligers, Technieken
[email protected]