Je bent hier:

Saamregels

RESPECT 

Heb respect voor jezelf, anderen, de natuur en materiaal. Agressie en vandalisme zijn ontoelaatbaar. Leef de scoutswet na. Bijna alle medewerkers op Saamdagen zijn er vrijwillig, ook de leden van team sfeerbeheer. Heb respect voor het engagement dat zij opnemen. 

De reis richting Saamdagen gebeurt niet altijd zonder slag of stoot. Besef dat jullie een indruk nalaten als scout. Laten we die indruk positief houden. Maak geen dingen kapot, laat geen afval slingeren en hou je aan de regels die gelden op het openbaar vervoer. 

DEELNEMEN

Neem actief deel aan het volledige dagprogramma. Kom op tijd toe en vertrek pas na de afbraak. Heel wat vrijwilligers hebben een jaar lang gewerkt om er een ongelofelijk weekend van te maken. Door deel te nemen toon je hen dat je dankbaar bent voor hun tijd en inzet. 

GEEN EIGEN DRANK

Breng geen eigen drank mee. Ook niet-alcoholische dranken laat je thuis. Je bagage kan gecontroleerd worden. We voorzien voldoende dranken aan betaalbare prijzen. Hoe meer eigen drank je meeneemt, hoe duurder Saamdagen wordt. Inkomsten uit de bars zijn belangrijk om Saamdagen betaalbaar te houden. 

GEEN ILLEGALE DRUGS

Alle illegale drugs zijn verboden op Saamdagen. Gebruik, bezit of deal geen drugs. Indien nodig verwittigen we de politie en hulpdiensten. 

NEEN IS NEEN

Er is op Saamdagen geen plaats voor ongepast getast of grensoverschrijdend gedrag. Respecteer de grenzen van anderen. 

ALCOHOL MET MATE

Ga verantwoordelijk om met het consumeren van alcohol. We voorzien voldoende alcoholvrije alternatieven en bieden gratis water aan. Personen die onder invloed aankomen op Saamdagen kunnen de toegang ontzegd worden. 

ROOKZONES

Rook enkel in de voorziene rookzones. Doe dit omwille van brandveiligheid. Bovendien ondervinden niet-rokers op die manier geen last. 

NACHTRUST

Heb respect voor de nachtrust van anderen. Zo kan iedereen uitgerust deelnemen aan het programma. 

De organisatie legt gepaste sancties op aan personen die zich niet aan de Saamregels houden. Dit kan gaan om een waarschuwing, het verwittigen van ouders of politie, de toegang ontzegd worden, uitsluiting voor meerdere jaren …