Je bent hier:

De kern van FOS Open Scouting zijn de eenheden. Bij FOS Nationaal stellen we alles in het werk om de eenheden zo goed mogelijk te ondersteunen. Dat doen we samen met een bonte verzameling vrijwilligers. Sommige hebben er al een rijke FOS-carrière opzitten, andere leren FOS Nationaal nog kennen en blazen hun scouts-engagement nieuw leven in. 

Ploegen en werkgroepen 

De nationale vrijwilligers gaan in verschillende ploegen en werkgroepen aan de slag. Op die manier ondersteunen ze de eenheden en bouwen we samen aan de toekomst van FOS Open Scouting. 

Nationale structuur

In het organigram van FOS Open Scouting vinden we naast de eenheden ook de ploegen, de werkgroepen, de BELCOM en het Federaal Bestuur terug. De ploegen en werkgroepen hebben dus een verankerde plaats binnen de organisatie.

Beleidsnota

We zijn ambitieus en willen onze organisatie op een duurzame manier uitbouwen. Daarvoor hebben we een kader nodig waarbinnen we werken en waarbinnen de vrijwilligers aan de slag gaan. In onze beleidsnota blikken we vooruit en evalueren we onze organisatie. Aan de hand van doelstellingen en acties zetten we met z’n allen stappen in de goede richting. 

Nationale stam

Net als in een eenheid kennen we op nationaal niveau ook een stamwerking. Vrijwilligers die ooit een nationaal engagement opnamen, zijn meer dan welkom. De nationale stam wordt uitgenodigd voor activiteiten of evenementen. Wil je meer info of word je graag lid? Stuur een mailtje naar [email protected]

Niet gevonden wat je zoekt?

Zoeken